HEMMELIG LOFT: Den 72 år gamle mannen bestemte seg for å si sannheten om det stjålne maleriet.
HEMMELIG LOFT: Den 72 år gamle mannen bestemte seg for å si sannheten om det stjålne maleriet. Foto: Shutterstock
FBI har funnet igjen et verdifullt maleri etter 30 år.

I 1988 ble Marc Chagall-maleriet «Othello og Desdemona» stjålet fra det eldre paret Ernest og Rose Heller i New York, og etterforskerne klarte ikke den gangen å avdekke hvem som hadde stjålet det.

Nylig fikk imidlertid FBI en telefon fra en 72 år gammel dødssyk mann, som hevdet at maleriet lå i en kasse på loftet hans, skriver CNN

Saken fortsetter under bildet
othello
VIST FRAM: FBI viste nylig fram det verdifulle Chagall-maleriet «Othello og Desdemona», som nylig ble funnet på et loft. Foto: AFP

Beholdt bildet selv
72-åringen skal ikke selv ha stjålet bildet, men fikk det av personen som stjal det. Kunsttyven ønsket at mannen skulle hjelpe ham med å selge maleriet videre til et kriminelt, bulgarsk miljø.

Den nå dødssyke mannen fant en kjøper, men da salget skulle gjennomføres, oppdaget han at tyven ikke ville gi ham noen belønning for jobben. Dermed beholdt han bildet selv – og det endte etter hvert opp på loftet hans.

Den nå dødssyke mannen prøvde å selge Chagall-maleriet til flere Washington-gallerier de siste årene, men lyktes ikke. Dermed valgte han i stedet å lette samvittigheten i siste del av livet.

Bildet blir nå auksjonert bort, og pengene skal gå til Ernest og Rose Hellers etterlatte. «Othello og Desdemona» ble malt i 1911, og er trolig verdt mellom 5 og 7 millioner norske kroner.

Ettersom saken er foreldet, vil det ikke bli tatt ut tiltale mot 72-åringen.


Flere kanaler