PERFEKT: Du trenger aldri å ende opp med enorme menger spagetti igjen.
PERFEKT: Du trenger aldri å ende opp med enorme menger spagetti igjen. Foto: Shutterstock/montasje
Noen hverdagsproblemer støter man stadig på uten at man finner noen god løsning. De aller fleste kan kjenne seg igjen i at man koker alt for mye spagetti, eller at rullen med plastfolie alltid spretter ut av boksen når du skal rive av et stykke. 

Hvorfor har ikke produsenten tenkt på, eller gjort noe med dette, tenker du kanskje? Svaret er at de ofte har det, men at det har gått oss forbrukere hus forbi. Her er en liste fra LastBite med 6 triks du kanskje ikke har fått med deg. 


1. En perfekt porsjon spagetti
Å koke riktig mengde pasta er så godt som umulig, men spagettisleiven du bruker sitter på løsningen. Ved å måle spagettien gjennom hullet i midten av sleiva får du akkurat nok spagetti til en prosjon. 

2. Tømme ketchup-flasken
Heinz sine glassflasker med ketchup gjør seg godt på bordet, men er ikke så praktiske når det kommer til å få siste rest ut av flasken, eller unngå at du får ut alt på en gang.

Heinz selv hevder derimot at flasken har et «magisk» punkt, skriver LastBite. Ved å holde på «57»-merket på flaskehalsen skal du visstnok få en jevn flyt av ketchup, selv når flasken begynner å bli halvfull.

Saken fortsetter under bildet
Heinz ketchup
MAGISK: Hvis du sliter med å få ut siste rest av ketchupen din bør du lære deg om flaskens magiske punkt. Foto: AP


3. Sugerørholder
Det er lite som er deiligere enn å åpne en iskald boks med brus, men du bør helst nyte den med et sugrør ettersom toppen av boksen kan inneholde bakterier. 

Da er det smart at boksen inneholder en egen sugerørholder. 

Saken fortsetter under bildet
Brusboks
SNEDIG: Hvis du vil holde sugerøret på plass i brusboksen er det bare å snu tappen du åpner boksen med. Foto: P4

4. Genialt folietriks
Det er få materialer som er vanskeligere å håndtere enn plastfolie. Som regel fester det seg til alt du ikke vil at det skal klistre seg til og faren for å bruke opp en hel rull for å få dekket over en bolledeig er stor. 

Men visste du at i siden på pappbeholderne, som både plast- og aluminiumsfolie kommer i, er det små tapper som du kan dytte inn i endene på rullen inni beholderen. På den måten holder rullen seg på plass og livet blir litt lettere. 

Folie
BOM FAST: Ved å trykke inn klaffene i hver ende av pappbeholderen unngår du at rullen med folie rører på seg. Foto: P4


5. Unngå nøttetabbe
Det er nydelig å kose seg med en brødskive med peanøttsmør i ny og ne, men som alle andre smør er også peanøttsmør best når det ikke skiller seg.

Peanøttsmør har en tendens til å skille seg slik at oljen legger seg øverst i glasset og dette fører til at man må mikse det sammen med en skje før man smører det på skiva. Dette unngår du enkelt ved å oppbevare glasset på hodet. Da skiller ikke miksen seg. 

Peanøttsmør
PÅ HODET: Du gjør lurt i å oppbevare peanøttsmøret ditt opp ned. Foto: AFP

6. Sølefri sone
Med mindre du har et velutstyrt kjøkken er det ikke sikkert du har en egen avlang tallerken du kan legge brukte, dryppende sleiver på. Det trenger du heller ikke. Bruker du en kjele med en hank som har et hull i enden kan du enkelt feste sleiva der og den vil på den måten dryppe rett ned i kjelen. 

Kjele og sleiv
KOKKEKUNST: En dryppende sleiv kan du enkelt sette fast i hullet på kjelehåndtaket slik at den drypper ned i kjelen. Foto: P4


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler