I KØ: Det blir noen kalde dager og netter for Bjørn Håvard Larsen i påvente av Vinmonoplets Burgund-slipp 7. februar.
I KØ: Det blir noen kalde dager og netter for Bjørn Håvard Larsen i påvente av Vinmonoplets Burgund-slipp 7. februar. Foto: Bjørn Faarlund/P4
Noen er villig til å ofre mye for en god vin.

Tirsdag dukket nordlendingen Bjørn Håvard Larsen opp utenfor Vinmonopolet på Aker Brygge. Med seg hadde han sovepose, feltseng, sovepose, vin og bøker - for å nevne noe.

– Fantastisk årgang
Larsen rigget seg til, som førstemann i køen, og der har han tenkt å bli værende.

Helt til 7. februar!

– Jo bedre årgang, jo mer rift er det om den, sier Larsen på spørsmål om hvorfor han allerede nå har tatt fram soveposen.

Vinen han snakker om, og som altså legges ut for salg på Vinmonopolet om to uker, er den eksklusive Burgund-vinen Domaine de la Romanée-Conti 2015, som selges for 40-50.000 kroner per flaske.

– Det er en fantastisk årgang, den beste for en rød Burgund på en mannsalder, sier den entusiastiske vinkjenneren til P4s Radiofrokost.

Han har ingen planer om å selge vinen videre, selv om han trolig kunne tjent gode penger på dette. I stedet skal vinen inn i et vinskap og lagres «et par tiår», før han selv skal drikke den.

Saken fortsetter under bildet
BH
RUTINERT: Bjørn Håvard Larsen har etter hvert fått lang erfaring i å ligge i kø utenfor Vinmonoplet. Foto: Bjørn Faarlund/P4

Feltseng
Larsen karakteriserer seg selv som friluftsmann, og har også flere ganger tidligere fått medieoppmerksomhet for den småkjølige hobbyen.

Han husker ikke hvor mange ganger han tidligere har ligget i lignende køer - men han har en fast pakkeliste når han bedriver «urbant friluftsliv».

– Det er mye av det vanlige. Her har jeg en fjellduk, en god sovepose, et oppblåsbart liggeunderlag, et vanlig liggeunderlag - men også en feltseng! Feltseng har du jo ikke med deg på tur vanligvis, men når du driver med urbant friluftsliv, er den kjekk å ha med. Du kommer deg litt opp fra bakken, forklarer Larsen til P4.

Etter at Bjørn Håvard Larsen kom seg på plass tirsdag, har det også dukket opp flere andre i køen.

– Blir det et glass vin eller to på dere vinvennene om kvelden, eller?

– Nei, når man er ute i kulden, som nå, reduseres både smaks- og luktesansen. Så det ville rett og slett vært bortkastet, sier polkø-veteranen med et smil.

Flere kanaler