NATTMAT: Det er ikke tilfeldig at du kjenner sulten komme snikende på slutten av en fuktig kveld.
NATTMAT: Det er ikke tilfeldig at du kjenner sulten komme snikende på slutten av en fuktig kveld. Foto: Shutterstock
For mange er ikke en tur ut på byen komplett uten nattmat. En burger, kebab eller pølse med alt kan virke umulig å motstå når natt går mot dag. Men hvorfor er det sånn?

Det har britiske forskere funnet ut av. De har jobbet med en studie der de har gitt mus alkohol for deretter å se hva som skjer, resultatetene viser at musene blir mer sultne etter å ha drukket, skriver Scientific American

– Studien viser at hvis du har et økt alkoholforbruk så vil du, gjennom alkoholens effekt på din hjerne, ha et økt matinntak, sier medforfatter i studien Sarah Cains til Scientific American. 


Økt appetitt
Problemet med nattmat-spising ligger med andre ord ikke i magen, men i hjernen. Studien viste at de musene som fikk alkohol også fikk økt aktivitet i noen av hjernens nerveceller. Disse nervecellene blir ellers aktive når kroppen sulter, skriver Videnskab.dk

Da forskerne gjentok eksperimentet, men blokkerte musenes nerveceller, spiste de mindre igjen. Forskerne håper nå at denne oppdagelsen kan føre til at folk blir mer bevisste på at alkohol kan få deg til å spise mer enn du ellers ville ha gjort. 


Flere kanaler