EGGELIG: Det er lite som er mer irriterende enn et egg som ikke lar seg skrelle. Heldigvis finnes det gode tips for å unngå dette.
EGGELIG: Det er lite som er mer irriterende enn et egg som ikke lar seg skrelle. Heldigvis finnes det gode tips for å unngå dette. Foto: Shutterstock
De fleste liker å nyte et egg eller to til frokost i helgen. Men enten du liker bløtkokt eller hardkokt egg må skallet på et tidspunkt av egget. Tidligere har vi skrevet om tre tips som sikrer deg en enkel skrellejobb, men nå har vi kommet over ett nytt triks som gjør jobben alene. 

Det er svenske Expressen som skriver om det enkle, men smarte trikset. Det eneste du trenger, foruten egg, kjele og vann, er en sitron. 

Saken fortsetter under bildet
Sitron
FRISKT: Eggene skal ikke ta smak av sitronsaften du putter i det kokende vannet, men det holder med en dasj. Foto: Shutterstock«Har du salt har du alt»
Akkurat som egg, er sitron en vare mange har liggende i kjøleskapet. Neste gang du koker egg er det ikke verre enn at du tilsetter litt sitronjuice i det kokende vannet og at du deretter senker varmen, skriver avisen. 

Dette kommer til å gjøre underverker for eggene som blir betraktelig lettere å skrelle. Skulle du ikke ha sitron for hånden kan du også benytte deg av salt. En av P4s lyttere sendte inn følgende tips: 

«Trenger ikke bruke sitron i vannet. Jeg bruker kun salt og da skreller jeg skallet rett av», skriver personen i en SMS.

Med andre ord står det gamle utrykket «har du salt har du alt» seg bra. 

Egg
SOM LIMT: Med noen dråper sitron i vannet unngår du at eggeskallet sitter som limt til egget. Foto: Shutterstock


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler