Foto: Barry Callebaut
Helt siden Nestlé på 1930-tallet lanserte hvit sjokolade, har vi hatt tre sjokoladetyper å forholde oss til; mørk, lys og hvit.

Nå står imidlertid denne verdensordenen for fall, skal vi tro Ladbible.

Det sveitsiske selskapet Barry Callebaut AG, som er blant verdens største kakaoprodusenter, har nemlig klart å utvikle en rosa/lyserød sjokolade, basert på røde ruby-kakaobønner, opplyser firmaet i en pressemelding.

Det er altså ikke snakk om sjokolade med røde fargestoffer, som det finnes eksempler på fra før.


Saken fortsetter under bildet
rød sjokolade
Foto: Barry Callebaut

Lett syrlig smak av bær
Ruby-kakaobønnene skal visstnok gi sjokoladen en lett syrlig, men likevel søt og naturlig smak av bær.

Ifølge Bloomberg håper produsenten at den nye sjokoladen skal gi en etterlengtet opptur i en bransje som har vært rammet av sviktende salg de siste årene. Valentinsdagen er allerede stor for bransjen, men kanskje kan sjokoladehjerter med naturlig rosa farge bli en suksess i februar.

Barry Callebaut AG skal ha jobbet med å utvikle sjokoladen i 13 år, og tirsdag ble den endelig presentert i Shanghai i Kina. Nå står resten av verden for tur.

– Vi gleder oss til å samarbeide med våre parnere om å introdusere dette innovative gjennombruddet til markedet, og gjøre den nye ruby-sjokoladen tilgjengelige for produsenter og forbrukere over hele verden som den fjerde sjokoladen, sammen med mørk, lys og hvit, sier kvalitetssjef hos selskapet, Peter Boone, i pressemeldingen.


rød sjokolade
Foto: Barry Callebaut


Flere kanaler