AVSLØRER: P4s lyttere har mange gode tips for å få pizzaen best mulig.
AVSLØRER: P4s lyttere har mange gode tips for å få pizzaen best mulig. Foto: Shutterstock
Nordmenns folkefavoritt, pizza, kan lages på utallige måter, med en rekke ulike ingredienser.

Vi spurte derfor lytterne hva som var deres «hemmelige» triks for å få pizzaen best mulig. Hva er den ene ingrediensen som skal til for at den runde eller firkantede fristelsen blir perfekt?

Svarene var mange og - ikke overraskende - svært varierte. Noen tar for eksempel til orde for mer ost, mens andre ikke bruker ost i det hele tatt.

Banan og peanøtter er også foreslått som viktige ingredienser.

Her er et knippe av de svært mange sms-ene vi mottok:

«Ha ost direkte på pizzabunnen, før fyllet, da blir den saftigere. Det skal være ost oppå fyllet også. Hilsen Magny i Lofoten»

«Smør stekeplata med smør før pizza legges på. Da blir den sprø og god»

«Banan på pizza é ett must!!»

«Lage deigen dagen føre. Ha den i en pose og legg i kjøleskapet. Ta ut ca 1 time før du baker ut»

«Oregano i deigen. Nydelig. Og vent med å strø på ost til det står igjen ca halve steketiden»

«Peanøtter med banan og curry er det beste som finnes. Mvh Aleksander»

«Pizzabunnen blir sprø ved å steke på sterk varme (250 grader) varmluft undervarme midt i ovnen ca 15 min. Knut»

«Jeg bruker ikke ost på pizza»

Les flere tips under bildet
pizza
FRISTENDE: Men det er mange ulike meninger om hvordan pizzaen bør være. Foto: Shutterstock

«Lage hemalaga tomatsås. Og ekte pizza mel 0 mel eller ka den heter.. og osten under fyllet»

«Lag din egen pizzadeig. Det er kjempeenkelt. Hemmeligheten til en god pizza er sausen. Prøv med å blande flere forskjellige oster. F eks pecorino,mozzarella og parmesan. Ikke for mye på pizzaen. Less is more»

«Ta bacilikum i deigen»

«Viktig å bruke fersk mozzarello ost. Den ferdigposen i butikken er tilsatt stivelse og andre ulumskheter. Hilsen eirik»

«Honning akasie passer på Pizza med parmaskinke, pinjekjerner og Ruccola, samt 4 oster pizza. Må prøves»

«Skal du lage pizza med spekeskinke er det lurt å ta på spekeskinka når pizzaen er ferdig stekt»

«Som tilbehør til pizza har vi isbergsalat skåret i fine biter + en pose dippulver rørt ut i lettrømme, ha først på dressing, så salat på hvert stykke når du skal spise, nam nam»

«Krydre kjøttsausen godt før den legges ut på pizzabunnen ! Hilsen Christian»

«Stek pizzaen i vedfyrt stenovn»

«For den ultimate pizza trenger du en deig som er kaldhevet bruk tipo 0 mel, tomatsaus SKAL lages fra bunnen bruk løk, hvitløk og ferske urter og ikke minst goe tomater gjerne forskjellige typer og husk å kok den! Fyll: kjøtt, bacon, chorizo rødløk, sopp og paprika (eller det du liker) Bruker du ananas? Ikke kjøp på boks, bruk fersk! Og alltid ha fyllet oppå osten, ikke under, bruk fersk Mozzerella i skiver eller kuler samtidig som en fyldig ost som er lagret. Stek på sten i en forvarm ovn på 280-330:) hilsen Morten»

Flere saker

Vinn hjertestarter til ditt idrettslag
Vinn hjertestarter til ditt idrettslag Torsdag 22.08 2019
Flere kanaler