STADIG MER: Bama tror salget av persimon vil passere 900 tonn i år.
STADIG MER: Bama tror salget av persimon vil passere 900 tonn i år. Foto: Pixabay
Er du lei av epler, pærer og bananer? Da kan kanskje persimon være et forfriskende innslag i hverdagen.

Den rødoransje frukten, som minner om tomater, men som smaker søtt og saftig, omtales av KK som «den nye trendfrukten» i Norge.

Ifølge Bama øker salget av frukten for hvert år – trolig til over 900 tonn i 2018.

– Persimon er med årene blitt en populær frukt. Den er naturlig søt, lett å like for både store og små, og har en fristende farge. Frukten har de senere år blitt omtalt av bloggere og i sosiale medier, i takt med at tilgjengeligheten i butikken har økt, sier ernæringsfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Cathrine Øverås Frisvold, til KK.

Frukten kommer i mange størrelser og farger, og er «beslektet» med sharon og kaki.

«Persimon spises naturell, som marmelade, i desserter, sorbeter, med yoghurt og i fruktsalater eller i salater med skinke og ost», skriver Bama, som også opplyser at frukten er svært rik på kostfiber.


persimon
FRISTENDE: Persimon beskrives som søt og saftig. Foto: Wikipedia

Flere kanaler