DYRT GULL: I noen av verdens byer kan det nesten virke som at øl er like dyrt som gull.
DYRT GULL: I noen av verdens byer kan det nesten virke som at øl er like dyrt som gull. Foto: Shutterstock
Det er nettsiden GoEuro, som hvert år lager en liste over hvor du finner verdens billigste og dyreste øl. Som tidligere år er Norge nesten i bånn av lista. 

I år har GoEuro tatt for seg 70 byer spredd utover hele verden. De sammenligner gjennomsnittsprisen på lokal øl i barer og i butikker, og ser også på hvor mye øl som handles og konsumeres i de ulike landene.

Det har skjedd flere endringer siden fjorårets liste, mye på grunn av valutakurser, inflasjon og prisendringer, skriver de på sine nettsider. Her kan du se fjorårets liste.


Norge på topp tre
Hvis du helst vil handle ølet ditt i butikken er det noen byer du absolutt bør holde deg unna. Oslo ligger på en fin bronsjeplass, med et snitt på 2,54 amerikanske dollar for 0,33 cl med øl, noe som tilsvarer litt over 22 kroner.

Det betyr at vår egen hovedstad kun er slått av Reykjavik og Sydney. Den billigste butikk-ølen finner du derimot i Budapest. Der må du kun ut med 3,6 norske kroner for en liten øl.

Saken fortsetter under bildet

LES OGSÅ: Genforskning: Kroppen eldes best med en øl om dagen

Pub til pub
Hvis du skal ut på byen for å drikke øl er ikke lenger Oslo en av de aller verste byene i verden, men slapp av, vi er på en god 15. plass. Det er imidlertid ikke like ille som å bli med på en pub til pub runde i Lausanne. 

Den sveitsiske byen troner klart øverst på listen over dyr utepils. Du må ut med hele 155 kroner for 0,33 cl med øl, en liten festbrems med andre ord. 

Da er det kanskje ikke så rart at det er sveitserne som årlig bruker mest penger på øl, men de er ikke i nærheten av å drikke mest. Fremdeles er det tsjekkerne som tyller i seg mest øl, der ligger snittet på 144 liter per person i året. 

Under kan du se en film med de ti billigste europeiske øl-byene!

Flere kanaler