PÅ TOPP: Frokosten på Scandic Nidelven har blitt kåret til Norges beste hele 12 ganger.
PÅ TOPP: Frokosten på Scandic Nidelven har blitt kåret til Norges beste hele 12 ganger. Foto: Scandic
Er du på jakt etter en god hotellfrokost, kan du trygt sjekke inn på Scandic Nidelven i Trondheim.

Hotellet har for 12. gang vunnet kåringen «Twinings Best Breakfast» - som er det uoffisielle norgesmesterskapet i hotellfrokost.

– Scandic Nidelven beviser nok en gang at de serverer Norges beste frokost, og Scandic dominerer dessuten konkurransen med to hoteller på pallen og 10 av 19 fylkesvinnere. Kåringen levner ingen tvil om hvilken hotellkjede som gir gjestene den beste starten på dagen, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge, i en pressemelding.

I kåringen er mer enn 400 frokoster over hele Norge vurdert av arrangør Haugen-Gruppen, og til slutt var det en uavhengig jury under ledelse av TV2-kokk Wenche Andersen som kåret vinneren.

Her er topp 3:

1. Scandic Nidelven
2. Thon Hotel Lofoten
3. Scandic Hell, Værnes

Saken fortsetter under bildet
frokost
LEKKERT: Den rikholdige frokostbufféen inneholder blant annet mengder med spekemat og en rekke ostetyper. Foto: Scandic

Måtte bygge ut
Scandic Nidelven, som nå har vunnet utmerkelsen 12 av 14 mulige ganger, opplevde at de måtte bygge ut spisesalen på grunn av frokostsuksessen.

– Når vi tidligere har hatt fullt hus i helgene med rundt 700 gjester og alle ønsket å sitte ekstra lenge og nyte Norges beste frokost, så har vi rett og slett skapt et logistikkproblem for oss selv, sier hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal.

De brukte derfor brukt 40 millioner kroner på å bygge restauranten 17 meter ut i Nidelven - og fikk på den måten 200 nye sitteplasser.

– På den måten kan man si at frokostposisjonen vår har blitt svært kostbar, men samtidig får vi daglig tilbakemeldinger fra gjester om at de velger oss foran andre hoteller i Trondheim nettopp på grunn av vår frokost. Derfor er jeg sikker på at det var en klok investering, sier Vassdal.

Kriteriene frokostene vurderes ut fra, er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

LES OGSÅ: Dette bildet fikk kundene til å rase - nå har hotellet trukket reklamenFlere kanaler