HJEMMELAGET: Dette kan du smøre på barnas skolemat med god samvittighet!
HJEMMELAGET: Dette kan du smøre på barnas skolemat med god samvittighet! Foto: Shutterstock
Dette sjokoladepålegget kan du spise til frokost, lunch og kvelds, med verdens beste samvittighet! Det er nemlig helt uten sukker, og proppfullt av næringsstoffer som kroppen din har godt av.

Hovedingrediensen er hasselnøtter, som er rike på umettet fett, vitamin E og B, kalium, magnesium, kalsium, jern, sink og kostfiber. Pålegget får sødmen fra honning som i tillegg til å inneholde masse næringsstoffer, også kan bekjempe bakterier i kroppen.


Dadler brukes også som naturlig søtning. De er svært rike på kostfiber, i tillegg til kalium og kobber. Rå kakao inneholder proteiner, vitaminer og mineraler, og er en utmerket kilde til kopper, kalium, og jern. 

Dette er alle ingredienser som kan nytes med god samvittighet hver eneste dag:

350 gram hasselnøttkjerner
1,2 dl melk (mandelmelk/havremelk/kokosmelk eller fløte)
5 ss kakaopulver
1 ts vaniljeekstrakt og/eller 5-6 dadler.
1/2 dl honning (gjerne økologisk fra din lokale honningleverandør)


Slik gjør du:

1: Forvarm ovnen til 175 °C. Legg nøttene på et brett og stek i 8 minutter.
2: Kjøl ned nøttene i noen minutter før du kjører dem i en foodprosessor til du får nøttesmør. Det kan ta ca 5 minutter. Stopp innimellom og dra ned nøttene fra kantene, sånn at du får med alt.
3: Tilsett resten av ingrediensene, og rør det sammen til en jevn konsistens. Juster evt mengden kakao og vanilje til du treffer smaken du er ute etter.

Sjokoladepålegget oppbevares i lufttett glass, og holder seg i kjøleskap ca en uke.

Sjokoladepålegg
SUNT: Nøttesjokoladepålegg med næringsstoffer og vitaminer, helt uten sukker! Foto: P4

Flere saker

Forebygging helt avgjørende Systematisk arbeid i hele kommunen er avgjørende for å hindre vold og overgrep. Torsdag 13.06 2019
Flere kanaler