RETT ELLER GALT: Hvilken vei skal bestikket stå i oppvaskmaskinen?
RETT ELLER GALT: Hvilken vei skal bestikket stå i oppvaskmaskinen? Foto: Shutterstock
Opp eller ned i oppvaskkurven? Det er mange meninger om dette. Men det finnes ifølge ekspertene faktisk en riktig måte å gjøre det på. 

Grunder Jan Thore Engen står bak selskapet kokk.no, og forklarte til bonytt.no for noen år tilbake at at den delen av bestikket som treffer munnen skal OPP i bestikkurven. Hvorfor sier du?

LES OGSÅ: Har du lurt på hvorfor det er et hakk under IKEA-koppene?

Mange grunner
Det er flere årsaker til at skaftet på bestikket skal stå NED i bestikkurven:

  • Vann og skyllemiddelrester forsvinner lettere om bestikket står med spisedelen opp. Da er det lettere å motvirke striper som må pusses bort senere. 
  • Om spisedelen står ned så blir vannstrålen blir hindret av selve kurven, og noe av vanntrykket blir borte. Man ønsker jo at det skal vaskes så grundig som mulig, eller?
  • Matrester blir liggende i bunnen av kurven, og da er det greit om spisedelen ikke er borti disse. Det er rett og slett mer renslig at skaftet er nederst. 
  • Det er lettere å separere de forskjellige delene slik at vannet kommer til overalt. Nede i kurven kan spisedelene bli stående inntil hverandre, og da er det vanskeligere å få ordentlig rent. 
Falt og døde
Men, det er også grunner til å være forsiktig. Ifølge BBC falt en 31 år gammel skotsk kvinne over sin egen oppvaskmaskin i 2003.

Kvinnen hadde en vane med å sette knivspisser og gaffelspisser opp, noe som resulterte i så store skader at hun døde etter å ha havnet på sykehus. 


Salat
Viktig å ha rent bestikk til maten. Foto: Shutterstock


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler