DIGG: Amerikanske pannekaker er like godt til middag som til frokost, i alle fall på «Pannekakedagen».
DIGG: Amerikanske pannekaker er like godt til middag som til frokost, i alle fall på «Pannekakedagen». Foto: P4
Første tirsdagen etter fastelaven er kjent som både «fetetirsdag», «hvitetirsdag» og «Shrove Tuesday». Fra gammelt av var dette dagen man skulle bruke opp det siste av mel, egg og melkeprodukter før fasten begynte. 

Det er nemlig en gammel, kristen tradisjon å faste de siste 40 dagene før påske. I våre dager har det blitt mindre vanlig for kristne å faste før påske, men noen av tradisjonene holdes i hevd. 

Ettersom varene man fra gammelt av skulle bruke opp på denne dagen er de samme varene som trengs for å lage pannekaker har dagen i nyere tid blitt kjent som «Pannekakedagen».


Det er med andre ord god grunn til å lage pannekaker til middag i dag. Det finnes mange pannekakemuligheter, matpannekaker med bacon, ost og grønnsaker er en variant, Christer Berens amerikanske pannekaker er en annen. Her får du oppskriften på sistnevnte:

Dette trenger du:
50 g smør
2,5 dl melk (helmelk eller lettmelk)
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ss sukker 

Tips: Du kan bytte ut halvparten av melken med kefir eller kulturmelk. Ønsker du luftigere pannekaker så visper du eggehvittene for seg og vender de inn i røren til slutt. 

Slik gjør du:
1. Smelt smør og tilsett melk, visp deretter i eggene
2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. 
3. Hell det bløte i det tørre mens du rører jevnt
4. La røren svelle i 15 til 20 minutter (dette gir røren rett konsistens)
5. Stek pannekakene, ca 15 cm i diameter

Tilbehør:
Sprøstekt bacon
Blåbærsyltetøy
Valnøtter
Lønnesirup


Flere saker

Må sørge for økt bemanning Hvis ikke forholdene for landets jordmødre bedres, vil det få alvorlige konsekvenser for de fødende. Fredag 16.08 2019
Flere kanaler