MARKERING: Svært mange varer var fjernet fra hyllene hos Edeka-butikken forrige helg. «Vi ville vært fattigere uten mangfold», står det på skiltet.
MARKERING: Svært mange varer var fjernet fra hyllene hos Edeka-butikken forrige helg. «Vi ville vært fattigere uten mangfold», står det på skiltet. Foto: Twitter
Kundene hos den tyske matbutikken Edeka i Hamburg fikk seg en overraskelse da de kom inn i lokalene forrige helg.

Glissent
Alle utenlandske matvarer var nemlig fjernet, noe som gjorde sortimentet i butikken svært glissent. Spanske tomater, greske oliven og svært mange typer ost var blant varene som var fjernet, skriver blant andre Expressen.

Bakgrunnen for stuntet er at butikken ønsker å sette fokus på rasisme. 

«Så tom er en hylle uten utlendinger», sto det på et skilt ved ostedisken. Et annet sted ble man møtt med budskapet «denne hyllen er ganske kjedelig uten variasjon».

Mange har dokumentert kampanjen på Twitter de siste dagene.

Saken fortsetter under meldingene


– Setter pris på mangfold
Matbutikken har fått både ris og ros etter kampanjen, men ifølge en talsperson har de aller fleste kundene reagert positivt.

– Edeka står for mangfold. Vi produserer selv et bredt utvalg av mat fra ulike deler av Tyskland i sortimentet vårt. Men det er sammen med produkter fra andre land at vi skaper det unike mangfoldet som kundene våre setter pris på. Vi er veldig fornøyd med å ha fått så mange positive tilbakemeldinger på kampanjen, sier talspersonen til britiske Metro.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler