PRØVER: McDonald's i Danmark lanserer nå en helt ny Big Mac.
PRØVER: McDonald's i Danmark lanserer nå en helt ny Big Mac. Foto: AFP
Helt siden den første McDonald's-restauranten åpnet i Norge i 1983 har nordmenn elsket smaken de byr på. I dag kan du spise McDonald's-mat nesten uansett hvor i verden du befinner deg, dog med noen lokale ulikheter.

Uansett land har Big Mac-burgeren helt siden starten vært manges favoritt. Et tredelt hamburgerbrød, to hamburgere, cheddar, salat, syltede agurker og Big Mac-dressing har helt siden 1968 vist seg å være en kombinasjon folk elsker. 

Nå gjør derimot McDonalds i Danmark en ny vri på den klassiske burgeren. 

– Høsten 2016 skiftet vi til å bruke 100 prosent dansk kylling i alle våre restauranter og det vil vi gjerne feire ved å sette en stor kampanje-nyhet med kylling på menyen. Vi tenkte det ville være moro å leke med Big Mac'en ettersom den er et av våre aller mest ikoniske produkter, forteller Mads Friis, kommersiell direktør hos McDonald's Danmark til Metroxpress.

Saken fortsetter under bildet
Chicken Big Mac
NYHET: McDonald's i Danmark endrer en av kjedens aller mest ikoniske burgere. Foto: McDonald's

LES OGSÅ: Her kommer den første selvbetjente McDonald's-restauranten i Norge

Kan komme til Norge
I den nye Big Mac'en er med andre ord hamburgerne av storfe byttet ut med friterte kyllingburgere. Mads Friis lover at smaken ikke står tilbake for noe, men tviler på at den nye Big Mac'en vil utkonkurrere den gamle.

– Jeg tror ikke det er noe som kan slå den orginale Big Mac'en, forteller han til Metroxpress.

I Norge benytter McDonald's kun norsk kylling. Har de planer om den samme lanseringen? 

– Vi ser på Big Mac kylling som en mulighet i Norge, men vi har ingen konkrete planer om å lansere denne burgeren i nærmeste fremtid, forteller kommunikasjonssjef i McDonald's Norge, Erik Lødding. 

Det han derimot kan friste med er en helt ny serie med gourmetburgere. Den første burgeren kommer på markedet den 1. mars og har fått navnet «Homestyle Juicy». Burgeren vil blant annet inneholde trøffelmajones.

Homestyle Juicy
GOURMET: McDonald's i Norge vil i mars lansere den første burgeren i en ny serie med gourmet-burgere. Foto: McDonald's


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler