TOMT: På grunn av mangel på reinskjøtt og høyere salg enn i fjor tømmes butikkhyllene nå for Joikakaker.
TOMT: På grunn av mangel på reinskjøtt og høyere salg enn i fjor tømmes butikkhyllene nå for Joikakaker. Foto: Produsenten
Noen sverger til det, andre kan ikke fordra det, men de fleste kjenner igjen den røde boksen med samegutten på. Nå forsvinner den dog fra butikkhyllene over det ganske land. 

Kommunikasjonsrådgiver i Nortura, Marthine Haugen Petersen, sier de har problemer med å få produsert Joikakaker for tiden.

– Det skyldes mangel på råstoff, på reinkjøtt, forklarer hun til avisen iFinnmark


De ser nå på løsninger for å endre situasjonen, men Petersen mener at dette ikke er uvanlig på denne tiden av året. 

– Vi har solgt mer Joika hittil i år enn vi gjorde i samme periode i fjor. [...] Hvor mange butikker som nå er tomme for Joikakaker vet vi ikke, sier Petersen til lokalavisen. 


Alt i alt inneholder en boks med Joikakaker kun 11 prosent reinkjøtt, viser sidene til Nortura, det vil si at det ikke er mer enn 88 gram reinkjøtt i en boks med Joikakaker, men nå for tiden blir det altså 88 gram for lite. 

Hvis du allerede savner kakene i brun viltsaus kan du trøste deg med at de begynner med reinsdyrslakt i neste uke og da håper Nortura og kunne skru opp produksjonen igjen. 


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler