BONANZA: Bouche à Oreille i Bourges har fått mange nye kunder de siste dagene.
BONANZA: Bouche à Oreille i Bourges har fått mange nye kunder de siste dagene. Foto: Google Street View
Spisestedet Bouche à Oreille i Bourges i Frankrike har opplevd en eventyrlig tilstrømning av kunder den siste uken.

Årsaken er at restauranten ble oppført med en stjerne i den eksklusive Michelin-guiden.

– Jeg drukner i kunder. Jeg har ikke mye plass, og det jobber bare fire servitører her, sier daglig leder ved restauranten, Veronique Jacquet, til den franske avisa Le Parisien, gjengitt av Dagbladet.

Dessverre for Jacquet og hennes personale, som ifølge TV2 er mest kjent for burgundisk kjøttgryte til 12,50 euro, var det en feil som gjorde at hennes restaurant havnet på Michelin-guidens hjemmesider i flere dager.

Lo av forvekslingen
Det var nemlig en restaurant med nøyaktig samme navn rett utenfor Paris, som egentlig skulle ha stjernen. Dette stedet har hatt Michelin-stjerne siden 2015.

– Det var en teknisk feil på et kart. Vi har beklaget til begge innehaverne og beklager at vi har villedet brukerne våre, sier Michelin-direktør Claire Dorland-Clauzel i en uttalelse, ifølge Independent.

Etter at forvekslingen ble oppdaget, skal kokk Aymeric Dreux ved Paris-utgaven av Bouche à Oreille ha ringt til Veronique Jacquet.

– Vi lo godt av det hele begge to, og jeg inviterte henne til å komme hit for å prøvesmake litt. Og hvis jeg er i nærheten av hennes spisested, skal jeg svinge innom og ta en lunsj og en øl, sier Dreux til The Telegraph.


restaurant
STJERNEKAMP: Bouche à Oreille utenfor Paris har nå fått sin rettmessige Michelin-stjerne. Illustrasjonsbilde: Shutterstock

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler