FAKE NEWS: «Chocolate Whopper» viste seg å være en tidlig aprilspøk – enn så lenge.
FAKE NEWS: «Chocolate Whopper» viste seg å være en tidlig aprilspøk – enn så lenge.
29. mars sendte svenske Burger King ut en pressemelding om at de lanserer nyheten «Chocolate Whopper» i samarbeid med konditorkjeden Delicato.

Dessverre for alle sjokoladeelskende burgerspisere, var det hele bare en litt tidlig aprilspøk.

– Vi så på dette som en mulighet for å ha det litt gøy og by litt på oss selv, men det var bare en spøk, sier markedssjef i Burger King, Lina Nilsson i en ny pressemelding.

Det er imidlertid ikke alle som synes at spøken var god.


«Like dårlig som burgerne deres»
På hamburgerkjedens Instagram-side er det langt mellom latterkulene, og mange påpeker at det var helt feil å publisere «nyheten» flere dager før 1. april.

«Dere har helt misset poenget med hva en aprilspøk er»

«Dere er jo like dårlige som burgerne deres! Hvordan kan man legge ut en aprilspøk flere dager før 1. april og tro at man er morsom?»

«Jeg hater dere. Så så jæ***g fram mot den»

«Tenkte at det var en spøk, men hvem i markedsavdelingen bestemte seg for å legge den ut på feil dag?»

Saken fortsetter under bildet

Benektet aprilspøk
Da markedssjefen i Burger King, Lina Nilsson, ble intervjuet i Aftonbladet om sjokoladeburgeren i forrige uke, insisterte hun på at lanseringen var reell.

– Det er ikke noen aprilspøk, det er jo bare 29. mars. Burgeren kommer så snart vi har alle brikkene på plass, sa Nilsson.

Nå forsvarer hun uttalelsen.

– Samtalen vi hadde med Aftonbladet var i en tøysete tone, sier Nilsson til Expressen.

Etter all oppmerksomheten de siste dagene, vil hun imidlertid ikke utelukke at «Chocolate Whopper» faktisk kan se dagens lys.

«Interessen har vært stor siden vi offentliggjorde dette. Hvem vet, kanskje burgeren blir virkelighet en vakker dag», sier Nilsson i pressemeldingen.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler