ØMFINTLIG TEMA: Er pizzaen best med eller uten ananas?
ØMFINTLIG TEMA: Er pizzaen best med eller uten ananas? Foto: Shutterstock
Det er kanskje ikke verdens viktigste sak, men engasjementet er uansett enormt når temaet kommer på banen.

Spørsmålet er: Skal det være ananas på pizzaen?

Det lille dilemmaet har medført tilsynelatende endeløse diskusjoner over norske stue- og restaurantbord - men det er først nå vi kan slå fast hva nordmenn flest egentlig mener.

Ifølge en undersøkelse YouGove har gjennomført for Peppes Pizza, og som er omtalt av Godt.no, svarer et flertall på 59 prosent at de liker ananas på pizzaen.

Undersøkelsen er basert på et representativt utvalg på 1007 personer.

Administrerende direktør Espen Hoff i Peppes Pizza forteller til nettsiden at de også har egne tall som viser at det er flere som velger å legge ekstra ananas på pizzaen - enn som velger å fjerne den.

President ville ha forbud
Det er ikke bare i Norge at ananas på pizza har vært et stridstema.

Tidligere har blant andre den islandske presidenten (!) og stjernekokk Gordon Ramsay uttalt seg kritisk om matkombinasjonen.

Presidenten skal ha uttalt «hadde det vært opp til meg, hadde ananas på pizza vært forbudt» – et utsagn han senere modererte.

Gordon Ramsay ble, på sin side, rasende da en publikummer foreslo ananas som ingrediens mens han bestilte pizza under innspillingen av talkshowet «The Nightly Show»:


Flere saker

P4s Sommerturné
P4s Sommerturné Tirsdag 18.06 2019
- Leger bør veie pasienter
- Leger bør veie pasienter Fredag 07.06 2019
Flere kanaler