ILLELUKTENDE: Hvitløk er godt i mat, men ånden det gir i etterkant er ikke like god. Heldigvis er det ikke vanskelig å bli kvitt.
ILLELUKTENDE: Hvitløk er godt i mat, men ånden det gir i etterkant er ikke like god. Heldigvis er det ikke vanskelig å bli kvitt. Foto: Shutterstock
Alle har opplevd det: en kollega som har drukket kaffe hele dagen, en lærer som ikke aner hva tyggis er eller en kjæreste som vil kline litt dagen derpå. 

Dårlig ånde er ubehagelig og ekkelt, men noen ganger umulig å unngå. Hvem vil vel kutte ut marinerte stykker med kjøtt og fisk, pesto, gode tomatsauser og hvitløksaioli, for å nevne noe. Kanskje er du en av de som alltid har munnspray eller tyggis tilgjengelig, men mot hvitløken må også disse hjelpemidlene gi tapt.

– Å pusse tenner har ingen effekt på mat du allerede har svelget, sier professor Sheryl Barringer til Huffington Post

Fæl pust fra hvitløk kommer nemlig ikke bare fra munnen, men fra mange steder i kroppen. Dunst av hvitløk kan komme opp fra magen der halvfordøyd mat ligger og ulmer. Du trenger derfor remedier som virker helt ned i systemet, ikke bare i munnen.

Saken fortsetter under bildet
Eple og mynte
MEDISIN: Har du hvitløksånde bør du handle inn epler og mynte. Foto: Shutterstock


Inntak av hvitløk kan forårsake dårlig ånde i opptil 24 timer, men heldigvis vet ekspertene råd. De har triksene som tar knekken på hvitløken, ikke bare i munnen, men også i magen.

– Et eple reagerer med hvitløken i munnen og magen din og parfymerer det før det fordøyes inn i blodsirkulasjonen din. Så ja, å spise et eple er mer effektiv enn å pusse tennene, forklarer Barringer til Huffington Post. 

Men det er ikke bare eple som fungerer godt som medisin mot hvitløksånde, grønn salat og mynteblader har også en god effekt. Så neste gang du nyter et hvitløksmåltid vet du hva du bør ha i bakhånd.


Hvitløk
MENGDER: Mange nordmenn er glade i hvitløk. Mye hvitløk. Foto: Shutterstock

Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler