LITE MILJØVENNLIG: Den tradisjonelle innpakningen i plast kan snart forsvinne.
LITE MILJØVENNLIG: Den tradisjonelle innpakningen i plast kan snart forsvinne. Foto: Ringnes
Ringnes fjerner nå plasten fra sine sekspakninger med Carlsberg. 

Forsøksprosjektet skal gjøre at miljøet kan bli spart for 17 tonn plast årlig, skriver selskapet i en pressemelding. Nå skal boksene i stedet limes sammen.

– Allerede i høst fjerner vi plasten rundt sekspakningene med Carlsbergs 0,5-liters ølbokser, og erstatter den med den nye Snap Pack-teknologien. Små sveisepunkter med lim skal holde boksene sammen. Potensialet for å spare naturen for unødvendig plastavfall med den nye emballeringen er stort for Norge og enormt globalt, sier administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed.

Bryggeriselskapet opplyser at limet som brukes er laget av et syntetisk, vegansk, oljebasert stoff som ikke er farlig for hverken mennesker eller dyr.

Saken fortsetter under bildet
sekspakninger
ENDRES: Ringnes kaster plasten - og går over til miljøvennlig lim. Foto: Ringnes

– Smartere og mer bærekraftig
Ringnes ønsker på sikt å fjerne plasten fra alle sine fire- og sekspakninger - noe som vil spare miljøet for mer enn 170 tonn plast.

Grønt Punkt Norge mener Snap Pack kan utgjøre en viktig forskjell i kampen mot plastforurensning. 

– Vi er glade for at en så stor global aktør som Carlsberg tar ansvar og fjerner unødvendig plast ved å ta i bruk miljøinnovasjon. Det er når store selskaper bestemmer seg for å gjøre dette at det virkelig monner. Dette er et eksempel på at fremtidens emballasje er smartere, mer innovativ og bærekraftig, sier administrerende direktør i Grønt Punkt Norge, Jaana Røine.

sekspakninger
FORNØYD: Administrerende direktør Anders Røed i Ringnes viser frem den nye, plastløse emballasjen. Foto: Ringnes

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler