HAR DU LYST: Har du også lov i dag. Det er nemlig verdens øl-dag og øl er ikke så usunt som mange tror.
HAR DU LYST: Har du også lov i dag. Det er nemlig verdens øl-dag og øl er ikke så usunt som mange tror. Foto: Shutterstock
Den internasjonale øl-dagen er en feiring som finner sted på den første fredagen i august. Feiringen ble startet i 2007 og har ifølge arrangørens nettside disse målene:

*Samle venner og nyte smaken av øl
*Feire de som brygger og serverer øl
*Samle alle verdens øl, og dermed også verdens befolkning gjennom øl


Dagen i dag er derfor perfekt for øldrikking, men det aller beste er at det flytende gullet ikke nødvendigvis er så usunt som noen onde tunger skal ha det til. Her får du tre gode grunner til å drikke øl i kveld!

1. Det er ikke øl som gir deg «øl-mage»
Hvis kjæresten, din personlige trener eller svigermor har uttrykt bekymring for en voksende vom har neppe øl noe med saken å gjøre. Det er nemlig bare en myte at øl er en kaloribombe som legger seg rett på magen, forklarer forskere. Øl er faktisk noe av det mer næringsrike du kan drikke.


2. Kroppen eldes best med en øl om dagen
Du kan nyte en pils i kveld med god samvittighet, for amerikanske forskere har funnet ut at kroppen eldes saktere med en halvliter innabords. Ungdomskilden er med andre ord funnet. 

3. Øl er bra for hjertet
Forskere har funnet ut at folk som drikker moderate mengder med øl har 42 prosent mindre risiko for å få en hjertesykdom enn de som ikke drikker. Det er altså bare å ta turen til den lokale puben i kveld, eller eventuelt til kjøleskapet. 
Flere kanaler