ENDRES: McDonalds har sunnhet som fokus og endrer barnemenyen.
ENDRES: McDonalds har sunnhet som fokus og endrer barnemenyen. Foto: AP
Burgergiganten McDonald's varsler endringer i menyen, denne gang med sunnhet i fokus. Kjedens nye mål er å gjøre Happy Meal sunnere ved å fjerne både cheeseburgeren og sjokolademelken fra den faste barnemenyen i USA, ifølge Godt.no

McDonald's skriver i en pressemelding at menyalternativene for Happy Meal skal inneholde 600 kalorier eller mindre innen år 2022. Ikke mer enn ti prosent av kaloriene skal inneholde tilsatt sukker og kun ti prosent av kaloriene skal komme fra mettet fett. 


Fra og med juni i år vil amerikanerne oppleve endringen ved å kunne velge mellom vanlig hamburger eller chicken nuggets som standardvalg i barnemenyen. De minste kan fortsatt velge cheeseburger, men kun ved forespørsel mot en tilleggspris. 

Saken fortsetter under bildet
kalorier
BLIR NY: Happy Meal skal inneholde 600 eller mindre kalorier innen 2022. Foto: AP

Kjeden har tidligere tilbudt juice i stedet for brus, og frukt og grønnsaker i stedet for pommes frites, for å gjøre barnemenyen litt sunnere. 

Reaksjoner
Flere internasjonale medier har omtalt nyheten, og folk tar til Twitter for å si sine meninger.

«Det er ikke lenger et #HappyMeal om man tar bort #cheeseburgeren», skriver en bruker på Twitter. 

Flere lurer på hvor mye sunnere barnemenyen egentlig blir uten cheeseburgeren, mens andre spekulerer i om endringen bidrar til at kundene skal bruke mer penger hos McDonald's. 

«Ingen drar til Mcdonald's for å spise sunn mat. Seriøst. La cheeseburgeren bli i #HappyMeal – bare legg ved et bilde om hva som skjer om du spiser for mange, som de gjør med sigarettpakker i England.», skriver en annen bruker. 

Saken fortsetter under innlegget

Hva med Norge?
Burgergiganten ser også etter sunnere alternativer i Europa. Katrine Moe, Brand Communications Manager i Food Folk Norge. som forvalter merkevaren McDonald's i det norske markedet, skriver i en e–post til Godt.no at de stiller seg bak de internasjonale ambisjonene til McDonald's. 

– Happy Meal er et produkt vi allerede jobber med. Et eksempel på dette er at vi de siste årene har endret menytavlene i restaurantene, slik at de alltid viser «Happy Meal» med frukt og grønt som tilbehør og melk som drikkealternativ. 

Det er ennå for tidlig å si noe om hva de konkret kommer til å gjøre når det kommer til barnemenyen. 


Flere saker

E-sigarett-dødsfall øker Dødstallet knyttet til e-sigarettbruk i USA fortsetter å øke. Mandag 07.10 2019
Demonstrerer mot Tyrkias angrep på Syria - Tyrkias angrep på kurderne ødelegger sjansen for varig fred i Syria. Torsdag 10.10 2019
Flere kanaler