KAOS: Det kan komme mye snø. særlig i vestlige strøk, Østafjells natt til torsdag, men nedbøren går etter hvert over til regn. Arkivfoto: NTB scanpix
KAOS: Det kan komme mye snø. særlig i vestlige strøk, Østafjells natt til torsdag, men nedbøren går etter hvert over til regn. Arkivfoto: NTB scanpix
Den siste uken har store deler av landet hatt en vinterlig værtype, med mye klart og kaldt vær, samtidig som Nord-Norge har fått et solid påfyll av snø.

Nå ser det imidlertid ut til at vi går mot mildere tider. Sent onsdag og natt til torsdag kommer et lavtrykk inn over Sør-Norge og drar med seg både sterk vind og til dels kraftig nedbør.

– Det er et væromslag på gang. Vi har hatt mye tørt og kaldt vær i Sør-Norge en stund, men nå blir det en stor endring, forteller Storm-meteorolog Ina Ynnesdal til P4.

Nedbøren starter som snø de fleste steder, men i løpet av noen timer stiger temperaturene - og dermed blir det overgang til sludd og regn i lavlandet.

Saken fortsetter under innlegget

Mye regn og vind
Det plutselige væromslaget gjør at Meteorologisk institutt har sendt ut en rekke farevarsler.

«Fra onsdag kveld lokalt vanskelige kjøreforhold pga snø og etter hvert overgang til regn og temperatur rundt 0 grader», står det i varselet som gjelder for områdene Østafjells.

På Sørlandet advares det om at det kan komme 60-80 mm nedbør i løpet av 24 timer, mens vestlendingene, i tillegg til mye regn, må se opp for kraftig vind.

«Onsdag kveld og natt til torsdag er det lokalt ventet vindkast på 30-35 m/s» skriver meteorologene om farevarselet som gjelder for Rogaland og Hordaland.Bedre lenger nord
For folk som bor i Midt-Norge og Nord-Norge blir de neste dagene langt mindre dramatiske.

– Det blir adskillig mindre vind og vær der. I nord kan vi få noen snøbyger som går over til regnbyger i Nordland. Midt-Norge vil utover i uken ha lite nedbør og stigende temperaturer, men en god del skyer. Så det blir ikke helt strålende der heller, sier statsmeteorolog Bente Wahl til NRK.


Flere kanaler