PRØVER IGJEN: Milan Schipper håper nå å få samlet inn penger slik at han får seg en ny tur.
PRØVER IGJEN: Milan Schipper håper nå å få samlet inn penger slik at han får seg en ny tur. Foto: GoFundMe
Noen bomturer er mer omfattende enn andre.

Nederlandske Milan Schipper (18) hadde gledet seg til en varm solferie i australske Sydney – men flyturen viste seg å ende tragikomisk.

Han begynte å fatte mistanke under mellomlandingen i Toronto, melder BBC. Da fikk han et glimt av flyet han skulle fly videre med; et lite Air Canada-fly.

– Det var veldig lite, så jeg stusset på at det skulle fly helt til Australia, forteller 18-åringen til canadiske CBC.

Saken fortsetter under bildet
sydney
ØNSKET DETTE: Det er varmt og behagelig i australske Sydney på denne tiden av året. Foto: Shutterstock

Bannet i ti minutter
Han valgte likevel å gå om bord, og få minutter senere fikk han mistanken bekreftet; flyet kjørte «feil vei» på kartet på flyets tv-skjerm. 

– Det var helt forferdelig. Jeg tror jeg bannet i omtrent ti minutter. Men det var ikke noe jeg kunne gjøre, for jeg var allerede i lufta, forteller 18-åringen.

En liten stund senere landet han i Sydney i Canada. Og Sydney i Canada er betraktelig kaldere enn Sydney i Australia.

Schipper, som kun hadde med seg tynne sommerklær, fikk forklart situasjonen for personalet på flyplassen da han landet. De hjalp ham så han fikk bestilt seg en hjemtur umiddelbart.

Ifølge Dagbladet, som først omtalte saken i Norge, har 18-åringen nå opprettet en GoFundMe-side, for å få samlet inn penger til en ny Sydney-tur. Forhåpentligvis til riktig kontinent denne gangen.

Saken fortsetter under bildet
canada
FIKK DETTE: De canadiske vintrene er ikke kjent for å være spesielt godt tilrettelagt for soling og bading. Foto: Shutterstock

Har hendt tidligere
Ifølge BBC er det imidlertid ikke første gang at noen har endt opp på østkysten av Canada istedenfor østkysten av Australia – i jakten på Sydney.

– I 2002 gjorde et britisk par den samme brøleren.

– I 2009 dro en bestefar og sønnen hans (de kom faktisk også fra Nederland, journ.anm) til feil Sydney, rapporterte Daily Mail.

– I 2010 var det et italiensk par som gjorde feilen.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler