CASH I KASSA: Morten Jelsa fant fem konvolutter i postkassen. I hver av dem lå det 100 tusenlapper.
CASH I KASSA: Morten Jelsa fant fem konvolutter i postkassen. I hver av dem lå det 100 tusenlapper. Foto: Privat
De fleste er forberedt på å finne kjedelige regninger eller reklame når overraskende konvolutter dukker opp i postkassen. Slik er det ikke for Morten Jelsa (38) fra Varhaug i Rogaland.

Torsdag fant han en pose i postkassen med fem konvolutter som hver inneholdt 100.000 kroner - til sammen en halv million kroner!

Pengene er en gave til Varhaug idrettslag, skriver Jærbladet, som først omtalte saken.

– Jeg tenkte først det kunne være en pose med gjenglemte klær som noen hadde levert i posten, sier styreleder i idrettslaget, Morten Jelsa, til P4s Radiofrokost.

Han dro rett i banken og satte inn pengene torsdag ettermiddag.

Eldre dame
Det utrolige er at dette er tredje gang Jelsa finner 500.000 kroner i postkassen. Også i 2014 og 2016 fikk det lokale idrettslaget en tilsvarende sum levert i styrelederens postkasse - fra samme anonyme giver.

– Man blir jo like skjelven og glad hver gang. Det er helt fantastisk, sier Jelsa.

Han vet ikke hvem den anonyme giveren er. 

– Alt vi vet er at det er en eldre dame som er veldig glad i Varhaug, og som setter stor pris på den jobben vi gjør. Vi kunne muligens funnet ut hvem det er, men det har vi egentlig ikke noe interesse av. Det handler om å ha respekt for giveren og at vedkommende ønsker å være anonym.

Saken fortsetter under innlegget

Tør ikke budsjettere med ny gave
I posen med pengene lå det også en lapp, der det sto at pengene gjerne kunne brukes på et planlagt påbygg på klubbens fotballtribune.

– Hun synes pengene kan brukes på dette, og at man kan kalle påbygget for «postkassen». Det var jo kreativt, så vi får se om vi kan realisere det.

– Hva sier banken når du kommer innom med bæreposer med penger stadig vekk? 

– Nå er jo ikke cash så vanlig lenger, så denne gangen var det ikke så lett å gå i banken. Egentlig skal innskudd bare settes inn via minibanken, men den ville jo bare blitt full med én gang. Dermed måtte jeg få hjelp av to bankansatte, som telte manuelt og satte strikk rundt seddelbunkene, før de kastet dem i hvelvet.

Selv om gavene kan sies å ha kommet regelmessig - i 2014, 2016 og 2018 - tør ikke idrettslaget å budsjettere med noen ny seddelbunke i 2020.

– Nei, vi gjør ikke. Vi har lov til å drømme, men vi har vel ikke noe tro på at det skal skje. Men det trodde jeg jo ikke første eller andre gangen heller. Så det kan jo være, sier Jelsa til P4.

Flere kanaler