SVETTE: Murerne synes det var for varmt å jobbe i bukser.
SVETTE: Murerne synes det var for varmt å jobbe i bukser. Foto: Chad Cusselle
Er det greit å gå med shorts på jobb når termometeret nærmer seg 30 grader? Det er ikke bare her hjemme debatten har gått høyt de siste ukene.

Nylig fikk en gruppe murere i Surrey, England, høre fra arbeidsgiveren sin at firmaet hadde vedtatt en ny klespolicy – som innebar at shorts ikke var tillatt.

– Helseproblem
Arbeiderne, som var noe svette i panna etter å ha holdt på med steinlegging i et nytt leilighetskompleks i 26 grader, var lite fornøyde med beslutningen.

– Shorts er som skapt for murere. Flere av gutta synes det er både slitsomt og ubekvemt å jobbe i bukser, og selv vurderte jeg å se etter en annen jobb. Det ble et helse- og sikkerhetsproblem, sier en av murerne, Simon Miles, til The Sun.

Heldigvis fant de en løsning på problematikken.

Ved hjelp av koner og kjærester fikk mennene en real makeover av arbeidsantrekkene. Heretter er det kjoler og skjørt som gjelder når varmen blir for intens.

Saken fortsetter under bildet
murere
FJONGE: Mennene i murerfirmaet har fått mye oppmerksomhet etter at de viste fram «sommerkolleksjonen» sin. Foto: Chad Cusselle

Ble plystret på
– Kona trodde jeg var blitt gal da jeg begynte å endevende garderoben hennes, forteller Miles.

Hva arbeidsgiveren mener om stuntet, er ikke kjent. Mennene er i hvert fall strålende fornøyd med de nye og luftige antrekkene.

– Jeg elsker det, det er mye bedre. Her om dagen var det en gutt som plystret på meg! Det har aldri skjedd tidligere, sier Adam Houdoire til The Sun.


Flere kanaler