FORSVINNER: Denne tradisjonsrike handleposen blir snart ikke lenger å finne på IKEA.
FORSVINNER: Denne tradisjonsrike handleposen blir snart ikke lenger å finne på IKEA. Foto: IKEA
Den tradisjonsrike blågule handleposen fra IKEA er å finne i tusenvis av norske hjem. Snart får imidlertid posen en helt ny «look».

IKEA har innledet et samarbeid med det danske designhuset HAY om hvordan fremtidens IKEA-design skal se ut, og her er handlebagen ett av produktene som får et nytt utseende.

– Jeg elsker den blå posen. Alle bruker den. Enten det er til oppbevaring, på trening eller i butikken. Drømmen min ble å få lov til å gjøre noe med den, sier designer Mette Hay i en pressemelding fra IKEA.


Saken fortsetter under bildet
ikea-bag
NY LOOK: Grått og grønt blir stikkord for den nye bagen. Foto: IKEA


70 produkter
– Det var utrolig sjenerøst av IKEA å la meg røre den. Men akkurat som hos HAY vil det øvrige tilbehøret være selve limet i kolleksjonen. Mange av møblene blir i grå, hvit og grønn, men blant tilbehøret kan vi leke mer med både farger og materiale, sier Hay.

Planen er nå at 70 produkter skal få en ny identitet som er knyttet til skandinavisk design, skriver Aftenposten, som først omtalte saken. Disse skal lanseres i 2017, og omfatter blant annet sofaer, stoler, spisebord og lamper.

– Vi er vitne til en verden i endring. Folk er også i endring, og hvordan de bruker ulike produkter endrer seg. IKEA har en plikt til å stadig gjenoppfinne det grunnleggende i hjemmet. Men folk skal samtidig forstå at det er oss. Vi er opptatt av å bevare vår skandinaviske arv og identitet. Det er en del av det å være IKEA, sier designsjef i IKEA, Marcus Engman, i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Derfor er det et hakk under alle IKEA-koppene


Flere kanaler