LETT Å BRUKE: Den nye appen har store og tydelige ikoner.
LETT Å BRUKE: Den nye appen har store og tydelige ikoner. Foto: Google
Småbarnsforeldre som er redde for at barna skal «surfe seg bort» på YouTube, får nå et nytt verktøy i hverdagen.

Tirsdag offentliggjorde Google at appen YouTube Kids lanseres i Norge.

– YouTube Kids-appen er bygget opp spesifikt med foreldre og barn som målgruppe, for å gjøre det enkelt å få tilgang på godt videoinnhold om temaene de ønsker å utforske. Dette er en separat og tryggere strømmetjeneste for barn, med en hel rekke foreldrekontroller som gjør det mulig å skreddersy opplevelsen slik at den blir riktig for hver enkelt barnefamilie, sier europeisk sjef for læring og familie på YouTube, Greg Dray.


Må betale for å unngå reklame
Ifølge en pressemelding er appen gratis, men reklamefinansiert. Det tillates ikke annonser for mat eller drikke, videospill eller filmtrailere ment for barn over 13 år eller klikkbare annonser. For 119 kroner i måneden får man tilgang til en reklamefri app.

Blant fordelene som trekkes fram er foreldre-godkjent innhold, slik at barna kun vil ha tilgang på enkeltvideoer og kanaler som foreldrene har valgt.

I tillegg kan en integrert tidskontroll varsle barnet når den tillatte skjermtiden, for eksempel 20 minutter, er brukt opp.

Appen, som ble lansert i USA i 2015, har blitt lastet ned flere titalls millioner ganger - og er utviklet for barn mellom 3 og 12 år.
Flere kanaler