SER OPPOVER: Flest norske kvinner, 41 prosent, foretrekker 4-6 år eldre menn når de blir spurt om øvre aldersgrense.
SER OPPOVER: Flest norske kvinner, 41 prosent, foretrekker 4-6 år eldre menn når de blir spurt om øvre aldersgrense. Foto: Shutterstock
Det er mye som skal klaffe for at to personer finner hverandre, og alder er ofte noe som kan være en «forstyrrende» faktor for mange.

Nå har datingtjenesten Match undersøkt hvor langt norske kvinner er villige til å strekke seg i begge endene av aldersskalaen, når de er på utkikk etter en mann.

Stort spenn
Tallene, som først ble omtalt av Side2, viser at nesten halvparten, 43 prosent av kvinnene, svarer at deres nedre aldersgrense på en partner er 1-3 år yngre.

Når det gjelder øvre aldersgrense, er det imidlertid et større spenn. Her svarer 41 prosent av kvinnene at de kan tenke seg en mann som er 4-6 år eldre, mens 29 prosent har 7-12 år eldre som øvre grense.

– Når det gjelder aldersforskjell, viser det seg at norske single er litt tradisjonelle. Kvinnene virker lite interessert i å inngå et forhold til noen som er mye yngre, og ser heller på eldre menn. Gutta, derimot, går mer enn gjerne for en kjæreste som er betydelig yngre enn dem selv, sier Nordic Marketing Manager i Match, Linnéa Rinäs, i en pressemelding.

Saken fortsetter under bildet
par
AVSLØRER ULIKE SYN: Undersøkelsen er basert på intervjuer med 1004 single personer. Foto: Shutterstock

Annerledes for menn
For mennenes del, er det nemlig langt større aksept for å gå nedover i alder.

26 prosent av mennene oppgir 7-12 år yngre som nedre grense, mens 24 prosent svarer at partneren kan være 4-6 år yngre. 13 prosent svarer at 13-20 år yngre er greit. Samlet sett svarer altså mer enn 6 av 10 menn at kvinnen kan være minst 4 år yngre enn dem selv.

Når det gjelder øvre aldersgrense, svarer flest menn, 32 prosent, at partneren kan være 1-3 år eldre.

Undersøkelsen, som baserer seg på intervjuer med til sammen 1004 single personer i alderen 17 til 74 år, er utført av YouGov for datingtjenesten Match, i tidsrommet 28. april-8.mai.


Flere kanaler