Foto: Shutterstock
En ny nattklubb i København vekker oppsikt med sitt noe spesielle krav til medlemmene.

Nyoppstartede «Rambo» krever nemlig at du har minst 500 følgere på Instagram for å bli godkjent. Det beste medlemskapet får du hvis du har mer enn 7.500 følgere.

– Hvis vi gir ut et medlemskort til en person som har 7.500 følgere på Instagram, så tror vi at vi får ut budskapet til masse mennesker. Det fungerer på den måten at du sender en søknad, og deretter sjekker vi om du har mange nok følgere, forteller Patrick Peitzsch fra «Rambo» til BT.

Nattklubben har delt inn medlemskapet i tre ulike typer:

Major (minst 500 følgere): Du kommer gratis inn med én gjest før midnatt

Oberst (minst 1.500 følgere): Du kommer gratis inn hele natten og kan ha med deg tre gjester

General (minst 7.500 følgere): Du kommer gratis inn hele natten, og kan ha med deg fire gjester. I tillegg gir nattklubben deg 800 kroner til bruk på nattklubben sammen med medlemskortet.


Saken fortsetter under bildet
nattklubb
Foto: Shutterstock

– Hander om eksklusivitet

Avisen har snakket med sosiolog  Jakob Johan Demant, som er kritisk til konseptet.

– Disse nattklubbene driver med segregering konstant [...] Hvorfor er vi så redde for å blande folk? Hvorfor er vi redde for å møte folk med annen etnisk bakgrunn, eller unge som ikke har så mange følgere på Instagram? [...] Dette handler om å gjøre det eksklusivt, og om å få folk til å føle seg mer verdt fordi de har et bestemt antall følgere, sier Demant til BT.


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler