Foto: Shutterstock
Det nye året starter ofte med klemmer, lykkeønskninger - og klare planer om et nytt og bedre liv. Nå har en nettside funnet ut når flest mennesker går på en smell og bryter nyttårsforsettene sine.

Den vanskelige datoen er 12. januar, skriver BestLife.

Det er treningsappen Strava som står bak den uhøytidelige «forskningen», basert på mer enn 31,5 millioner bruker-aktiviteter i 2018.

– En nøkkelfaktor for å lykkes, er motivasjon. Ved å analysere millioner av aktiviteter har vi lyktes i å plukke ut dagen da motivasjonen svikter, forteller Gareth Miles fra Strava.

Resultatene samsvarer med en studie utført av psykologiprofessor John C. Norcross ved universitetet i Scranton, som konkluderer med at nesten 30 prosent ikke engang fullfører den første uken med sine nyttårsforsetter. 

– Lag planer og mål
Men hvordan skal du egentlig klare målet om å spise sunnere, trene mer - og droppe usunne vaner?

Ifølge ernæringsfysiolog Camilla Lind er nøkkelfaktorene å lage en plan, samt å sette realistiske mål.

– Et mål uten en plan forblir et ønske, så hvis man virkelig ønsker en endring må man lage en plan for det, med delmål og hovedmål. Ta tak i én ting og når du ser at du klarer å gjennomføre får du mestringsfølelse og glede til å fortsette, sa Lind til TV2 i fjor.


Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler