FERIEPARADIS: Paret ferierte her ved Levante Beach Apartments i Benidorm.
FERIEPARADIS: Paret ferierte her ved Levante Beach Apartments i Benidorm. Foto: Tui
Et engelsk par må punge ut hele 15.000 pund til reisearrangøren TUI - etter at de ble dømt for å ha kommet med falske anklager om matforgiftning. 

De to var på all inclusive-ferie på Levante Beach Apartments i spanske Benidorm i 2015. I ettertid har paret hevdet at maten de spiste gjorde dem syke i flere uker, og i mai 2016 leverte de inn et krav om erstatning på mange tusen kroner.

Nå har en dommer kommet fram til at paret har løyet om at de har vært syke. Hun viser blant annet til at paret la ut en rekke bilder av seg selv der de smilte og badet.

«Jeg kan ikke akseptere at de skulle legge ut bilder av seg selv som et lykkelige par hvis ferien var slik de hevdet», uttaler dommer Sally Hatfield, ifølge Metro.

Saken fortsetter under innlegget

Rekordstor erstatning
Hun legger vekt på at parets klage først kom flere måneder i ettertid.

«De klaget ikke i løpet av ferieoppholdet, selv om det skulle være en enkel sak å gjøre det. De klaget heller ikke da de kom hjem. Har de skadelidte bevist at de ble syke?», spør Hatfield – som konkluderer med at svaret er nei.

Dommeren støtter seg også til at hotellet opplyser at de ikke har sett tegn til matforgiftning hos andre gjester i det aktuelle tidsrommet.

Paret må nå betale det som skal være en rekordstor sum i denne sammenhengen, ca 160.000 norske kroner, til Tui innen fredag.

– Det er beklagelig at vi må gå så langt for å beskytte bransjen, hotellene våre og de ærlige ferieturistene våre, sier britiske Tui i en uttalelse.


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler