REAGERER: Politiet ber nå Vegdirektoratet om en ny behandling av søknaden om bilskilt.
REAGERER: Politiet ber nå Vegdirektoratet om en ny behandling av søknaden om bilskilt. Foto: Shutterstock
En mann fra Skien, som nylig fikk godkjent sitt personlige bilskilt av Statens vegvesen, har muligens jublet for tidlig.

Politiet har nemlig klaget på at mannen har fått tillatelse til å bruke skiltet med de tre bokstavene «FTP», skriver Telemarksavisa (krever innlogging).

– FTP er en velkjent sjargong i det kriminelle miljøet der det står for «Fuck The Police». Politiet synes det er meget uheldig at denne bokstavkombinasjonen tillates og ber om at dette vurderes på nytt. Jeg ber om å bli orientert om vår anmodning tas til følge, samt videre saksgang, skriver politioverbetjent og seksjonsleder ved Grenland politistasjon Dag Rune Omland i et brev til Vegdirektoratet, ifølge avisen.

Saken fortsetter under bildet
solvik-olsen
NYTT: Ordningen med personlige bilskilt ble sparket i gang av daværende samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i juni 2017. Foto: NTB scanpix

«KØLLA» ble avslått
Siden ordningen med personlige bilskilt ble lansert i juni i fjor, har Statens vegvesen sett seg nødt til å avslå tusenvis av tegnkombinasjoner.

Søknader med forslag som «BIGTITS», «DEATH», «FUCKOFF», «KØLLA», «SEXYASS», «SUGMÆ», «TORPEDO» og «6MASKIN» er blant skiltene som aldri har sett dagens lys.

Kontorleder Elma Sulic ved kontoret for kjøretøygodkjenning og registrering har tidligere opplyst til NRK at ord som kan knyttes til kjønn, etnisitet eller ord som anses som sensitive, skal avslås.

LES OGSÅ: Ser du hvorfor mannen ikke fikk godkjent dette bilskiltet?

Flere kanaler