KRITISK: Prest Kathrine Lilleør mener brudepar må klare seg med det kirken i utgangspunktet tilbyr til vielsen.
KRITISK: Prest Kathrine Lilleør mener brudepar må klare seg med det kirken i utgangspunktet tilbyr til vielsen. Foto: Shutterstock
En dansk prest har sett seg lei på at vielsene i kirken blir «kapret» av diverse overraskelser som brudeparet finner på i forkant av bryllupet.

Vil ikke dele hemmeligheten
På nettet sirkulerer det en rekke videoer der bruden eller brudgommen overrasker sin kjære - enten ved å synge selv, eller ved hjelp av innleid underholdning. Dette er noe det har blitt stadig mer av også her i Norden.

Nå tar presten et oppgjør med det hun mener er en feilslått trend.

«Bruden ringer og forteller meg at hun har bestilt et seksmanns-orkester til en sjenert sanger, som skal opptre med et overraskende nummer til mannen midtveis i vielsen. Jeg blir derfor bedt om å holde kjeft om dette under vigselssamtalen, da vi velger salmer og snakker om deres kjærlighet til hverandre», skriver sogneprest Kathrine Lilleør i Berlingske.

Hun skriver at mange bruder synes det er rart at hun ikke vil være med på å dele hemmeligheten. Men for Lilleør er det viktigere at brudgommen beholder tilliten til presten.

«Når man sitter overfor presten, skal alle, selv brudgommer, kunne regne med at presten ikke lyver», står det i innlegget.

Hennes konklusjon er at prestene til enhver tid «bør ha rommet, musikken og ordene i deres makt på en sånn måte at vielsen alltid blir større enn noe brudepar kunne tenke seg på forhånd»


Saken fortsetter under bildet
bryllup
SKAL OVERRASKES: Stadig oftere blir prester bedt om å holde på «hemmeligheter» i forkant av vielser. Foto: Shutterstock

Mange reaksjoner
Kathrine Lilleør har fått mange reaksjoner på innlegget, og på avisens Facebook-sider er meningene delte.

«I utgangspunktet er det en årsak til at man velger kirken foran rådhuset. Jeg ser bare ikke problemet. Man prøver vel bare som par å få dagen så fin og minneverdig som mulig»

«Du godeste - ikke rart at kirken mister medlemmer... Vi lever i 2016 (de fleste av oss)... Det er vel plass til fornyelse og en kjærlig overraskelse. Eller hva?»

«De festlige og morsomme innslagene skal ikke foregå i kirken. Det kan man ta med dit man velger å holde festen. Presten har rett!»

«Synes på ingen måte at kirken skal gjøres til et sirkus for å tilfredsstille meg meg meg-generasjonen»

«Vi ble gift for 14 år siden, og da hadde presten ingen problemer med at søstrene mine hadde planlagt et gospelkor som en overraskelse i bryllupet»


Presten overrasker
Det er imidlertid ikke alle prester som er redde for at ekteskapsinngåelsen skal bli overskygget av «overraskelser» under vielsen.

Presten i videoen nedenfor fant likegodt ut at han ville bidra selv - på en helt spesiell måte.Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Krever obligatorisk ID-merking av kjæledyr Dyrebeskyttelsen mener myndighetene må ta mer ansvar. Fredag 29.11 2019
Flere kanaler