STJÅLET: En flaske vodka av typen Russo Baltique ble nylig stjålet i København.
STJÅLET: En flaske vodka av typen Russo Baltique ble nylig stjålet i København. Foto: Reuters
En vodkaflaske til en verdi av 1,3 millioner dollar, altså rundt ti millioner norske kroner, ble nylig stjålet fra en bar i København.

Flasken, som var en del av verdens største vodkasamling, skal være laget av ikke mindre enn tre kilo gull og tre kilo sølv. Innehaver av flasken, Brian Ingberg, forteller at samlingen ligger under baren hans, Cafe 33. 

– Jeg har fått låne den fra Dartz–fabrikken i Russland, hvor de blant annet lager verdens dyreste biler og vodka. Den har vært en del av min samling i et halvt år, men nå er den altså borte, sier Brian Ingberg til dansk TV 2.

Han forteller videre at flasken var prikken over i–en i samlingen og at blant de 1200 flaskene han har, var denne helt spesiell. Flasken har blant annet vært med i en episode av House of Cards, der Lars Mikkelsen (som spiller den russiske presidenten) gir flasken til Kevin Spacey (som spiller den amerikanske presidenten).


Saken fortsetter under bildet
dyrttt
VERDENS DYRESTE: Dartz–fabrikken i Russland lager blant annet verdens dyreste biler og vodka. Foto: AFP

Hadde nøkkel
Ingberg har anmeldt tyveriet og sier at overvåkningsbilder fra baren viser to maskerte menn som stjeler flasken. Anmeldelsen er bekreftet av politiet i København overfor TV2. 

De to mennene skal ha hatt nøkkel og kom seg dermed inn i baren uten problemer. 

– Man må gjennom en gitterport og en dør. Uten nøkkel hadde de ikke kommet seg inn. Jeg tror det kan være noen tidligere ansatte, sier han. 

Han sier videre at han tror det kan være vanskelig for tyvene å komme unna med tyvegodset, ettersom det kun finnes den ene flasken.

Det var Dagbladet som først omtalte saken i Norge.

LES OGSÅ: Norsk motor: Dette blir verdens raskeste bil 

Flere saker

Må sørge for økt bemanning Hvis ikke forholdene for landets jordmødre bedres, vil det få alvorlige konsekvenser for de fødende. Fredag 16.08 2019
Flere kanaler