Pyramidene i Giza
Pyramidene i Giza

Flere og flere får øynene opp for Egypt. Vi har vært der og snakket med ferierende nordmenn om det nordafrikanske landet med den historiske susen duger som Syden-alternativ til Kanariøyene. Hør her hva solhungrige nordmenn sier om reisemålet innerst i Rødehavet.

 

Kamel evd pyramidene Foto: Kjetil Hugin

Kaos i Kairo:

I Kairo finner du strøk og gater med trendy motebutikker, men det er mye morsommere å dra til det gamle markedet Khan el Khalili. Dit reiser du litt for å handle, og mye for å kjenne på stemningen. Her kan du høre reportasjen fra Det store markedet i Kairo.

 

På gamlemåten:

Bare seks timers flytur unna den norske vinteren lokker Egypt med hvite strender og turkisfarget hav. En reise dit kan i tillegg kombineres med et cruise på Nilen. Dette er et svært godt alternativ til minusgrader og boblejakke. Her kan du høre reportasje fra cruise på Nilen.

 

Sfinxen i egypt Foto: Kjetil Hugin

Underverker:

Av verdens sju underverker er det bare ett du fortsatt kan se i sin opprinnelige form. Pyramidene i Egypt. Norske Kjersti Wiggen har drømt om å se pyramidene hele livet, og endelig sto hun foran dem. Her kan du høre om Gizaplatået svarte til forventningene.

 

Ferien i dass?

Etter noen tøffe tider seiler Egypt opp som et av vinterens mest populære reisemål. Ikke så rart kanskje, det er både mer eksotisk og spennende enn Kanariøyene. Her kan du høre reisetips for å få en så vellykket ferie som mulig.

 

Verdens beste dykking?

Mange nevner Rødehavet når du spør om verdens beste steder å dykke. Etter å ha reist jorda rundt med dykkerutstyr i sekken var jeg derfor litt spent før det første dykket utenfor Hurgadah. Er det så bra som folk skal ha det til ? Hør mer her.

Her kan du lese mer om dykking i Egypt.