YOGAINSTRUKTUR: Henriette Lien er instruktur på en rekke yogareiser. Men på en tur til Marokko ble mange av deltagerne dårlige.
YOGAINSTRUKTUR: Henriette Lien er instruktur på en rekke yogareiser. Men på en tur til Marokko ble mange av deltagerne dårlige. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
To dager etter ankomst i Taghazout i Marokko ble den første deltageren på yogareisen virussyk. Etterhvert ble flere smittet, og til slutt var det bare to som holdt seg friske, skriver VG.

– Jeg har arrangert slike turer i 25 år og aldri opplevd lignende. Det er veldig beklagelig, sier Charlotte Ehde Eliassen i Jomfrureiser til avisen.

Nå forhører de seg med hotellet damene bodde på, og undersøker hva som kan ha skjedd.


Misfornøyd med oppfølgingen
– Viruset var ikke der før reisefølget kom, så en kan ha blitt smittet på flyet og så har det spredd seg videre, sier Eliassen.

Yogainstruktur og tidligere TV-personlighet Henriette Lien var en av dem som ble syk. Hun vil ikke kommentere saken, men skriver følgende i en SMS til VG:

– Jeg fikk også oppleve den magesituasjonen som mange uheldigvis opplevde og som man ofte kan oppleve når man reiser til land med en veldig annerledes bakterieflora.

Avisen har pratet med en av damene som ble syk på turen. Grethe Skogheim fra Vikersund forteller at en av de medreisende har fått påvist e-coli og norovirus.

Skogheim forteller at hun ikke er fornøyd med oppfølgingen fra Jomfrureiser.

– Jeg synes de kunne reagert kjappere når de vet at alle ble syke.

Saken fortsetter under bildet.
Lien
YOGAINSTRUKTØR: Tidligere TV-personlighet Henriette Lien er med på å arrangere flere yogaturer til utlandet. Men på en tur til Marokko gikk det galt. Foto: NTB scanpix


– Ingen ga beskjed
Eliassen i Jomfrureiser sier at de har beklaget, og at de arbeider med å finne ut hva som skjedde.

– Det er helt vanlig med behandlingstid på slike saker. Vi må jo finne ut hva som har skjedd. Alle vil få skriftlig svar når det er ferdig behandlet, sier hun til VG.

Ifølge Eliassen var det ingen som sa ifra om at de var syke mens de var på reise.

– Er det noen som ikke er fornøyde må de kontakte oss mens de er på reise. Ikke én har gjort det. Det er litt rart. I ettertid spør de hvorfor vi ikke sendte lege, sier hun til avisen.Flere kanaler