Foto: AP
I elbillandet Norge står tusenvis av kunder i kø for å få en elbil med lang rekkevidde, og mange har vært spent på hvor mye Teslas nye «billigmodell», Model 3, ville koste.

Onsdag kom bilgiganten med to oppløftende nyheter til alle som venter på den såkalte folke-Teslaen.

Skal få bil om få måneder
Prisen for to av variantene, Long Range Dual Motor og Performance, blir hhv 464.020 kroner og 555.320 kroner. Dette er noe lavere enn det flere eksperter har spådd på forhånd.

Og kanskje enda viktigere: Tesla lover at alle som bestiller bilen i løpet av 2018, altså før nyttår, skal få den levert i løpet av første halvår 2019.

– Alle som har reservert vil få mulighet til å bestille i 2018, og det er fortsatt mulig å legge inn reservasjon. De som reserverer fremover vil også bli invitert til å konfigurere innen året er omme, og kan også forvente å motta bilen i første halvdel av 2019 dersom de bestiller i år, skriver Teslas kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i en e-post til Tek.no.

Long Range-utgaven oppgis å ha en WLTP-rekkevidde på 544 km, mens Performance får en rekkevidde på 530 km.

Koster ekstra
Bestiller du bilen i sort lakk og med sort interiør, slipper du å betale noe ekstra. Vil du ha en annen lakk, koster Metallic-fargene Midnight Silver og Deep Blue 12.500 kroner, Multi Coat Read koster 20.900 kroner - mens Multi Coat Pearl White kommer på 16.700 kroner.

Endrer du interiørfargen fra sort til sort og hvitt, koster dette deg 8.400 kroner.

Tesla oppgir også at alle Model 3-variantene kommer med Autopilot-programvare, men ønsker du Oppgradert Autopilot-pakke, noe som gjør at bilen kan tilpasse farten etter forholdene, holde filplasseringen og parkere selv, må du ut med 41.800 kroner ekstra.


Flere kanaler