IDYLL: Det er slik vi er vant til å se bilder fra Seychellene. Dessverre for den norske familien, ble det heller få soltimer på deres ferietur.
IDYLL: Det er slik vi er vant til å se bilder fra Seychellene. Dessverre for den norske familien, ble det heller få soltimer på deres ferietur. Foto: Shutterstock
En familie har klaget til Pakkereisenemnda, etter at den eksotiske og eksklusive «paradisferien» på Seychellene mellom 19. og 30. desember 2017 endte i gråvær og regn.

Familien på fire tok kontakt med Bennett Ferie i oktober, og formidlet da at de ønsket seg soling, bading, snorkling og dykking, har klagerne selv opplyst.

Nevnte regn i en bisetning
De hevder de bare én gang i løpet av den ukelange korrespondansen med reisebyrået ble opplyst om at det kunne være fare for regn. Det skal ha skjedd i en bisetning på en mail, ifølge Flysmart24, som først omtalte saken:

«Nedsiden med Seychellene på dette tidspunkt er pris, det er ekstremt høye priser grunnet jul, må regnes med ca 10 000 per natt på 4* hoteller og ca 15-20 000 per natt på 5* hoteller, og i desember kan det regne (hovedsakelig ettermiddagregnskyld)»

Familien skriver i klagen at Bennett Feries første anbefaling var at de burde dra til Seychellene, at dette ville være være «paradis» og at dette reisemålet burde prioriteres fremfor de andre alternativene familien hadde sett seg ut. 

De mener reisekonsulenten burde opplyst, også på sin nettside, om at det er regntid på Seychellene i desember, og har krevd å få tilbake 50% av reisens pris; kr 89.736.

Saken fortsetter under bildet
regn seychellene
GRÅTT PARADIS: Ferien på Seychellene var preget av masse regn, ifølge klagerne. Foto: Shutterstock

Mener de ikke har gjort noen feil
Bennett Ferie viser til at de faktisk opplyste om at det kunne forekomme regn om ettermiddagen, og at de derfor ikke er pliktige til å betale kompensasjon.

De har også innhentet en besøksrapport som viser at Seychellene er en populær destinasjon å besøke også i desember måned. 

«HRG Bennett Ferie vil også i fremtiden anbefale Seychellene videre til sine kunder som et flott reisemål, og kommer fortsatt til å informere om klima avhengig av hvor man reiser. HRG Bennett Ferie kan imidlertid aldri gi noe værgaranti», påpeker reiseselskapet.

Pakkereisenemnda skriver i sin rapport at familien har hatt en lite heldig ferieopplevelse.

«Når man sitter med fasiten for været i desember 2017 fremstår det selvsagt som uheldig at akkurat denne destinasjonen ble anbefalt. Ut fra klagerens beskrivelse var det kun et fåtall soltimer i løpet av et ferieopphold som varte fra 19. til 31. desember.


– Enkelt søk på nettet
Pakkereisenemnda mener imidlertid ikke at reisearrangøren kan lastes for dette.

«For å kunne regne ut et gjennomsnitt må nedbør måles over mange år, og i et slikt bilde vil det være store variasjoner fra et år til et annet år», skriver nemnda.

Deres konklusjon er at det ikke gis kompensasjon til familien.

«Nemnda viser også til at den som planlegger en ferie selv har et visst ansvar for å undersøke forholdene på det stedet man tenker å reise til. Som det fremgår ovenfor vil et svært enkelt søk på nettet ha gitt meget relevante opplysninger om hva som kunne forventes av nedbør i desember på Seychellene.» 

LES OGSÅ: Nå blir det slutt på sydenturisters største irritasjonsmoment

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler