Foto: Shutterstock
Vil du minimere risikoen for forsinkede og kansellerte fly når du skal ut og fly i Norge, er det enkelte tidspunkter i uken du bør styre unna.

I en undersøkelse selskapet AirHelp har gjort, kommer det fram at fredag mellom kl 16.00 og 22.00 er det tidspunktet hvor det er størst fare for at du kommer fram senere enn det du hadde planlagt.

– Om du ikke er bundet til spesielle reisetider, kan det lønne seg å vurdere hvilken dag og når på døgnet du helst bør reise med fly. På fredager er flyene ofte fulle av folk som skal på ferie og forretningsfolk hjem for helgen. Jo flere passasjerer som skal med flyet, desto lengre tid tar det å fylle og tømme det. Dermed øker også risikoen for forsinkelser, sier Andreas Hermansson, Airhelp sin landssjef for Norge, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Dette er de 10 verste flyplassene i verden

Tirsdag er en vinner
Selskapet, som hjelper reisende med juridiske rettigheter og kompensasjon, har i undersøkelsen sett på samtlige flyavganger i Norge mellom 1. januar og 24. august 2017.

Den beste dagen å fly på er tirsdag, opplyser selskapet, mens det beste tidspunktet på døgnet – uavhengig av ukedag – er mellom kl 06.00 og 12.00. Tirsdag morgen bør, med andre ord, være et godt valg å reise på.

– Forsinkelser forplanter seg ofte utover dagen og gjør at morgenflyene som regel er de beste, mens risikoen for forsinkelser blir større senere på kvelden, sier Hermansson.

Her er oversikten over forsinkelser, basert på ukedager:

Mandag: 16% av flyene kom for sent fram
Tirsdag: 11% av flyene kom for sent fram
Onsdag: 13% av flyene kom for sent fram
Torsdag: 15% av flyene kom for sent fram
Fredag: 17% av flyene kom for sent fram
Lørdag: 14% av flyene kom for sent fram
Søndag: 15% av flyene kom for sent fram

Her er oversikten over forsinkelser, basert på tidspunkt på døgnet:

06.00-11.59: 11% av flyene kom for sent fram
12.00-15.59: 14% av flyene kom for sent fram
16.00-21.59: 18% av flyene kom for sent fram
22.00-05.59: 16% av flyene kom for sent fram

LES OGSÅ: Dette er den tryggeste plassen å sitte i et fly


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler