TRYGGHET: Mange kommer aldri til å føle seg helt trygge i et fly, men velger du «riktig» sete kan det muligens roe nervene litt.
TRYGGHET: Mange kommer aldri til å føle seg helt trygge i et fly, men velger du «riktig» sete kan det muligens roe nervene litt. Foto: Shutterstock
Sjansen for å dø i en flystyrt er forsvinnende liten - likevel er veldig mange mennesker redde for å fly. Men ifølge Independent er det noen flyseter som kan lønne seg for den som blir litt nervøs under take-off. 

Og vel så viktig, det er noen flyseter du absolutt ikke vil ha. Det viser seg nemlig at de «dårligste» setene er 20 prosent farligere enn flyets sikreste plass. 

Flyselskaper og flyprodusenter, som Boeing og Airsafe, er skjønt enige om at det ikke finnes et sete som er tryggere enn et annet, men statistikken vil det annerledes, skriver nettstedet Popular Mechanics

De har gått gjennom 36 år med rapporter fra flyulykker og setekart og funnet ut at jo lenger bak i flyet du sitter, desto bedre er det. Prøv i alle fall å velge et sete bak flyets vinger, tipser nettstedet. 

LES OGSÅ: Kvinne skadd av fallende bæsj fra fly

Saken fortsetter under bildet:
setebelte
SPENN DEG FAST: Statistikk viser at selv hvis et fly skulle krasje er sjansen for å overleve stor. Foto: Shutterstock


Bra og billig
Statistikken utarbeidet av nettstedet viste at setene bak vingene hadde en overlevelsesrate på 69 prosent. For de setene som var akkurat over vingene var tallet 56 prosent, mens setene foran vingene hadde en overlevelsesrate på 49 prosent. 

De antatt farligste setene er med andre ord også ofte de dyreste. Det er med andre ord ingen grunn til å koste på seg businessclass på vei hjem til jul. 


Flere kanaler