REISEGLAD: Gode flypriser på markedet gjør det enklere for nordmenn og få gjennomført drømmeferien.
REISEGLAD: Gode flypriser på markedet gjør det enklere for nordmenn og få gjennomført drømmeferien. Foto: Shutterstock
At nordmenn elsker å reise er ingen hemmelighet. Og stadig flere har muligheten til å dra på ferie grunnet lave priser på reisemarkedet.

I en undersøkelse utført av Norstat for FINN reise ble deltakerne stilt spørsmålet «Hva er din drømmedestinasjon, som du ikke har besøkt?». I fjorårets undersøkelse var det Maldivene og Australia som havnet på toppen av listen, men har i år blitt forbigått av USA og Canada.

Kommersiell direktør for Finn reise, Terje Berge, sier at lave flypriser gjøre det enklere for mange å få oppfylt feriedrømmen. Han mener unike opplevelser og et eksotisk reisemål er de viktigste kravene til de som vil reise.

– USA har jo enormt mye å by på, fra filmbyen Los Angeles i vest til shopping- og opplevelseseldoradoet New York i øst. Med flere direkteruter og økt konkurranse har det blitt enklere og rimeligere for mange å oppfylle USA-drømmen, sier Berge.

Vil reise i Norge
Selv om mange velger å reise til mer eksotiske land er det likevel stor interesse for å finne de norske perlene. En av tre nordmenn planlegger å ha en Norgesferie i løpet av det kommende året, i følge undersøkelsen. Mange har egne hytter de reiser til, men også flere oppgir at de vil oppleve vår nordligste landsdel.

– Vi reiser året rundt nå og tiltrekkes av aktiviteter som toppturer, fiske, surfing, kajakkpadling og snøscootersafari. Reiser til Nord-Norge, med Lofoten i spissen, er noe vi ser at blir stadig mer populært - og disse destinasjonene er drømmedestinasjoner for svært mange av oss, forteller Berge.

Det unike landskapet og naturopplevelsene i vår nordligste landsdel er det som tiltrekker seg stadig flere.

Her finner du hele listen:
1. USA og Canada
2. Australia
3. Maldivene
4. Europa (uspesifiserte land)
5. Afrika (uspesifiserte land)
6. Italia
7. Japan
8. Asia (uspesifiserte land)Flere kanaler