REISEGLAD: Gode flypriser på markedet gjør det enklere for nordmenn og få gjennomført drømmeferien.
REISEGLAD: Gode flypriser på markedet gjør det enklere for nordmenn og få gjennomført drømmeferien. Foto: Shutterstock
At nordmenn elsker å reise er ingen hemmelighet. Og stadig flere har muligheten til å dra på ferie grunnet lave priser på reisemarkedet.

I en undersøkelse utført av Norstat for FINN reise ble deltakerne stilt spørsmålet «Hva er din drømmedestinasjon, som du ikke har besøkt?». I fjorårets undersøkelse var det Maldivene og Australia som havnet på toppen av listen, men har i år blitt forbigått av USA og Canada.

Kommersiell direktør for Finn reise, Terje Berge, sier at lave flypriser gjøre det enklere for mange å få oppfylt feriedrømmen. Han mener unike opplevelser og et eksotisk reisemål er de viktigste kravene til de som vil reise.

– USA har jo enormt mye å by på, fra filmbyen Los Angeles i vest til shopping- og opplevelseseldoradoet New York i øst. Med flere direkteruter og økt konkurranse har det blitt enklere og rimeligere for mange å oppfylle USA-drømmen, sier Berge.

Vil reise i Norge
Selv om mange velger å reise til mer eksotiske land er det likevel stor interesse for å finne de norske perlene. En av tre nordmenn planlegger å ha en Norgesferie i løpet av det kommende året, i følge undersøkelsen. Mange har egne hytter de reiser til, men også flere oppgir at de vil oppleve vår nordligste landsdel.

– Vi reiser året rundt nå og tiltrekkes av aktiviteter som toppturer, fiske, surfing, kajakkpadling og snøscootersafari. Reiser til Nord-Norge, med Lofoten i spissen, er noe vi ser at blir stadig mer populært - og disse destinasjonene er drømmedestinasjoner for svært mange av oss, forteller Berge.

Det unike landskapet og naturopplevelsene i vår nordligste landsdel er det som tiltrekker seg stadig flere.

Her finner du hele listen:
1. USA og Canada
2. Australia
3. Maldivene
4. Europa (uspesifiserte land)
5. Afrika (uspesifiserte land)
6. Italia
7. Japan
8. Asia (uspesifiserte land)Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler