TOPP 5: Moldova er et av landene på lista. Du bør ta turen hit på grunn av de hyggelige menneskene og de lave prisene.
TOPP 5: Moldova er et av landene på lista. Du bør ta turen hit på grunn av de hyggelige menneskene og de lave prisene. Foto: Shutterstock
Danske Henrik Jeppesen er den yngste personen som har besøkt alle verdens land. Det rakk han før han ble 28 år gammel. Den engelske avisen The Independent har bedt ham om å rangere topp 5 beste land i verden å besøke for deg som også vil passe litt på lommeboka. 

1. Sør-Afrika
Landet har en svak økonomi og gunstig valuta. I Sør-Afrika har du råd til ting du bare kan drømme om å gjøre i Europa, sier Jeppesen til nettstedet.

Sør-Afrika
SAFARI: Sør-Afrika har mye natur å by på. I tillegg er det mye god mat og drikke til en fornuftig penge. Foto: AFP

LES OGSÅ: Star Tour tar opp kampen mot de som reserverer solsenger med håndkle

2. Laos
De siste årene har Thailand seilet opp som en av de aller mest populære feriedestinasjonene til nordmenn. Litt mer eksotisk enn syden, men samtidig sand-, varme- og solgaranti. Men ettersom populariteten til Thailand har økt blir det stadig flere turister og høyere priser. 

Ønsker du en litt mer autentisk ferie bør du legge turen til Laos. Det er billig å reise rundt i landet, og klima og landskapet er som i Thailand, men du slipper turistene, tipser Jeppesen.

Laos
BÅT I SOLNEDGANG: TripAdvisor anbefaler deg å besøke Laos mellom November og Februar. Da er det best vær, uten store regnskyll eller altfor høye temperaturer. Foto: REUTERS

LES OGSÅ: Her er den «nye» definisjonen på Syden

3. Moldova
Er kanskje ikke et land du har vurdert å legge ferien til, men en tur til Øst-Europa er slettes ikke dumt. Lave priser, hyggelige mennesker og vakre omgivelser gjør dette til et land som du gjerne kan bruke tiden din på.

Den bereiste dansken forteller til Independent at det er et land med mye fattigdom, men at han likevel opplevde det som et veldig trygt sted å ferdes. 

Moldova
STØRST: Verdens største vinkjeller finner du i Milestii Mici i Moldova. Her er det cirka 2 millioner vinflasker. Foto: REUTERS

4. Estland
Har du lyst på kort flytur og ønsker å legge turen til en by i Nord-Europa er Estland et sted med muligheter. Hovedstaden Tallinn har alt man kan ønske seg av en europeisk storby, men det som skiller Estland fra resten av Nord-Europa er prisen. Alt er mye billigere her. 

– Det er vanskelig å bli skuffet over Estland. Det er Europas skjulte diamant, sier Jeppessen til Independent. 

Estland
LEKELAND: Vudila Playland med badeland, ATV-kjøring, klatrepark osv. Lonely Planet har kåret Estland til "mest for pengene". Foto: Visit Estonia

LES OGSÅ: Svenskene bytter navn på høstferien - bør vi gjøre det samme?

5. Maldivene
Overrasket? Dette har vært en foretrukket destinasjon for nybakte ektepar i mange år, men det er verdt turen selv om du ikke er nygift. 

Ønsker du deg til kritthvite strender skal du bare huske på én ting; reis utenfor sesong, da får du mye mer for pengene. Temperaturen på Maldivene er nemlig temmelig lik sommer som vinter, men prisene er gjerne fire ganger så høye i desember. Det er med andre ord en perfekt destinasjon under den norske sommerferien.

Maldivene
IDYLL punktum Foto: Ap

Flere kanaler