LUKSUS: Det er deilig å slippe å rydde opp etter seg selv, men det kan være at det går på privatlivet løs (illustrasjonsfoto).
LUKSUS: Det er deilig å slippe å rydde opp etter seg selv, men det kan være at det går på privatlivet løs (illustrasjonsfoto). Foto: Shutterstock
Noe av det deilige med å være på hotell er at du ikke trenger å rydde opp etter deg selv. Uoppredde senger og skitne håndklær på gulvet forandrer seg på magisk vis mens du er ute og koser deg.

Men har du tenkt over hva annet personalet på hotellet gjør på rommet ditt mens du ikke er der? En YouTube-video har den siste tiden gått viralt og gitt mange, misfornøyde hotellgjester vann på mølla. 

Videoen er lagt ut av Vince Stravix, og ifølge ham er den filmet på en kjent hotellkjede i USA. Filmen viser en renholder som snuser rundt i hans private eiendeler, inkludert PC og nettbrett. Ingenting ble stjålet, men klippet har satt igang en debatt om hvor privat et hotellrom egentlig er, skriver danske Ekstra Bladet


Videoen har blitt sett over 20 millioner ganger og mange har nok fått seg en overraskelse og lurt på om deres egen koffert, toalettmappe eller datamaskin har blitt sjekket grundig ut mens de selv har vært ute på livet. 

Saken fortsetter under videoenMistenkes lett
Australske News.com har snakket med Jacob Tomsky, som selv er hotellsjef og har skrevet bøker om hotellopplevelser, om det er vanlig med nysgjerrige renholdere.

– Renholderne vet jo at de vil være de første som blir anklaget om noe skulle forsvinne fra et rom eller at en gjest skulle reagere på at noe har blitt snoket i, de fleste vil nok derfor neppe risikere jobben sin for noe sånt, forteller han til nettstedet. 

Saken fortsetter under bildet
Ikke forstyrr
PRIVAT: Den enkleste måten å sikre seg mot snokete hotellansatte er å henge opp et «ikke forstyrr»-skilt. Foto: Shutterstock

Ikke føl deg som hjemme
Men han forteller også at det er vanskelig å forsikre seg mot at noen av de ansatte ved hotellet skal gå gjennom sakene dine, og at du derfor ikke bør behandle hotellrommet som om det skulle være et privat sted. 

– Du er ikke hjemme. Bruk safen på rommet og hold orden i sakene dine slik at renholderne enkelt kan rengjøre rommet uten at de må flytte på tingene dine, forklarer Jacob Tomsky.

Hvis du fortsatt får en vond smak i munnen av at noen skal gå gjennom tingene dine er det ikke verre enn at du henger opp et «ikke forstyrr»-skilt på døra, men da må du re opp sengen din selv. 


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler