VAKKERT: Undredal i vakkert solskinn. Akkurat slik utenlandske turister vil se Norge.
VAKKERT: Undredal i vakkert solskinn. Akkurat slik utenlandske turister vil se Norge. Foto: Shutterstock
Nordlyset, majestetiske fjell og mektige fjorder er det utelandske turister søker mest etter på nett før de besøker Norge.

Det viser en rapport fra Bloom Consulting, laget på oppdrag fra Innovasjon Norge.

Rapporten viser en markat vekst i interessen for Norge, målt i antall internasjonale søk på internett.

På topp troner «Natural wonders», med nesten to millioner søk på nett i fjor. Deretter følger «Fjords and glaciers» med 1,3 millioner søk og «Northern light» med 450 000 søk.


Nabo i sør er fortsatt størst
Søk fra amerikanske turister har skutt fart de siste årene, men det er fortsatt en nær nabo som troner øverst på søketoppen, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

– Tyskland er det største markedet for norsk reiseliv, så det er naturlig å se de på topp, sier Holm, som legger til at det er spennende at amerikanerene er oppe på andre plass.

– Både interessen og det faktiske besøket har skutt i været fra USA, så det er spennende, sier reiselivsdirektøren.


Vil ha opplevelser, ikke stjerner
I følge rapporten er det luksussegmentet som øker mest i interesse. Søk etter «luksusturisme» økte med 614 prosent, og selv om tallene fortsatt er relativt lave, mener Innovasjon Norge at dette gir en god pekepinn på hvilke unike muligheter Norge besitter.

–Det handler ikke nødvendigvis om fem-stjerners hoteller og egne butlere, men mer om eksotiske opplevelser som kun vi kan tilby, avslutter Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Flere kanaler