ÆRVERDIG: Grand Hotel Hellesylt skal rives, men du får det gratis hvis du tar det med deg.
ÆRVERDIG: Grand Hotel Hellesylt skal rives, men du får det gratis hvis du tar det med deg. Foto: Flickr
Har du drømt om å eie ditt eget hotell? 

Nå kan drømmen kanskje være et steg nærmere å bli virkelighet, for på Sunnmøre har du mulighet til å overta 1800-tallshotellet Grand Hotel Hellesylt helt gratis!

Det er imidlertid, «som vanlig», en liten hake ved tilbudet. Du må ta med deg hotellet (!) – og kostnadene for flyttingen må du stå for selv.

– Den som vil ha hotellbygget, skal få det vederlagsfritt. Det er bare å ta det ned og sette det opp igjen der man ønsker, gjerne på Hellesylt, sier eier Knut Flakk til Sunnmørsposten.

Det gamle trehuset er i ganske dårlig forfatning, og planen er at det skal bygges et nytt hotell, Basecamp Hotel Hellesylt, på tomten. Det planlagte hotellet til 120 millioner kroner skal designes av Snøhetta.


Vil begynne med blanke ark
Flakk sier det ikke var aktuelt å bruke det gamle hotellet som en del av det nye.

– Vi så på slike kombinasjoner, men fant ingen gode løsninger. Vi liker tanken på å starte med blanke ark, og dessuten vil vi vende det nye hotellet mot sjøen, sier Flakk til Sunnmørsposten.

Fylkeskonservatoren i Møre og Romsdal har tidligere ført hotellet opp på en liste over bygninger med regional verdi i fylket, men listen er bare rådgivende for kommunene.


Flere kanaler