DYRT: Det er ofte restauranter som er midt i turistgryta er overpriset.
DYRT: Det er ofte restauranter som er midt i turistgryta er overpriset. Foto: Shutterstock
Nå er ferien i gang og selv om det er rekordhøye temperaturer i Norge er det fortsatt mange som velger å ta ferien utenlands.

Maten vi spiser noe av det viktigste når vi er ute å reiser. Vi nordmenn setter alltid av ekstra penger for å spise ute på restaurant, og mange vil si det er noe av det viktigste med å være på ferie. Men det er ikke alltid like enkelt å vite hva man skal velge, eller hvilke restauranter man bør styre unna. 

Globetrotteren Gunnar Garfors har besøkt alle verdens land og han sier til Nettavisen at det er en type restauranten man kan kutte ut med en gang. 

Innkastere
Gunnar sier at han alltid unngår å dra på restauranter som har innkastere som prøver å få turister å sette seg ned på restauranten sin.

– Hvis de trenger å ansette innkastere, så er det en grunn til det. Sånne plasser skyr jeg som pesten.

Garfors sier også at man bør være forsiktig der det er masse turister, men tomme restauranter. 

Nettavisen har også snakkes med blogger og foodie Anders Husa som også anbefaler å gå forbi slike restauranter.

– Innkastere er et sikkert tegn på at stedet ikke har ryktet på seg for god mat, og må derfor ty til andre midler for å få gjester, sier Husa.

Det finnes flere måter å finne ut hvilke restauranter man bør holde seg unna, sier Husa.

– Unngå steder med store blinkende skilt, og menyer på display utenfor, menyer på flere språk, bilder av maten eller enda verre, ekte tallerkener med mat på display, forteller Husa.

Kan ikke stole helt på Tripadvisor
Tripadvisor er en app der kunder kan selv bedømme deres besøk på restauranten, og gir fra seg en karakter på hva de synes om maten, service osv. for å hjelpe andre turister til å finne gode steder å spise.

Men dersom du bruker appen til å finne populære restauranter der du er på ferie, kan det hende du må tenke deg om to ganger før du velger sted å spise, skriver Independent.

En Italiensk avis ville nemlig teste hvor troverdig appen var, og lagde derfor en falsk restaurant, som etter en måned var på toppen som en av de beste i en italiensk by, selv om den ikke eksisterte.

Avisen påstår derfor at Tripadvisor sitt system har mangler og kan manipuleres.

Tripadvisor svarte på kritikken med å si at systemet deres er ikke mangelfullt og kan ikke dømmes basert på et eksperiment som er meningsløst. Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler