TIDENES DYRESTE? 
Passasjeren tok imot et eple som skulle vise seg å koste henne 500 dollar.
TIDENES DYRESTE? Passasjeren tok imot et eple som skulle vise seg å koste henne 500 dollar. Foto: Shutterstock
Et gratis eple skapte uventet trøbbel for amerikanske Crystal Tadlock da hun var på vei hjem fra Europa nylig.

Kvinnen satt på flyet fra Paris, og kort tid før landing i Minneapolis fikk passasjerene utdelt hvert sitt eple av kabinpersonalet.

Plukket ut tilfeldig
Tadlock valgte å vente med å spise det, ettersom hun ikke var spesielt sulten. I tillegg skulle hun bare mellomlande før hun skulle videre til Denver.

Men nettopp kombinasjonen av eple og mellomlanding viste seg å bli en kostbar affære for kvinnen.

I Minneapolis ble Tadlock nemlig plukket ut i en tilfeldig kontroll av tollerne. De gikk gjennom vesken hennes og oppdaget frukten, og Tadlock spurte om hun kunne spise det eller om hun måtte kaste det.

– Han svarte ved å spørre om turen til Frankrike var dyr, noe jeg svarte ja på. Da sa han at reisen kom til å bli enda dyrere ettersom han skulle gi meg en bot på 500 dollar (ca 4.000 kroner), sier Tadlock til Fox Denver.

Boten fikk hun fordi hun hadde med en ikke-deklarert landbruksvare inn i USA.

Saken fortsetter under innlegget

– Behandlet som en kriminell
Det hjalp ikke at Tadlock forklarte at det var flyselskapet som hadde gitt henne eplet.

– Det er virkelig uheldig at noen skal gå gjennom noe sånt, og bli behandlet som en kriminell, på grunn av en liten frukt, sier kvinnen.

Hun mener flyselskapet ikke burde delt ut frukten, og at de i hvert fall burde minnet passasjerene på at de ikke skulle ta den med ut av flyet.

Delta Airlines har ikke kommentert den konkrete saken, men sier på generelt grunnlag at de oppfordrer alle passasjerer til å følge tollreglene.

Tadlock har fått valget mellom å betale boten eller å gå rettens vei. Hun har varslet at hun ønsker å prøve saken for retten.


Flere saker

Jahn Teigen er død Den folkekjære sangeren og musikeren Jahn Teigen er død, 70 år gammel. Tirsdag 25.02 2020
Ba folk gi penger som beskyttelse mot korona Den kristne TV-kanalen Visjon Norge hevder at pengegaver til kanalen vil beskytte giverne mot koronaviruset. Fredag 28.02 2020
Flere kanaler