Arkivfoto: Reuters
Arkivfoto: Reuters
De 145 passasjerene om bord på Air Asias flyvning QZ535 gledet seg til å nyte ferien på Bali. I stedet fikk de en dramatisk opplevelse de sent vil glemme.

En time etter at de hadde tatt av fra den australske byen Perth, fikk flyet tekniske problemer. Kapteinen gjorde derfor en kontrollert nedstigning fra 32.000 (ca 9.700 meter) til 10.000 fot (ca 3.000 meter), der trykkfallet utlignes. Dette førte til at oksygenmaskene ble utløst.

– Hysteriske
Ifølge flere passasjerer var stemningen om bord relativt rolig, helt til kabinpersonalet begynte å rope hysterisk.

– Panikken eskalerte på grunn av måten besetningen opptrådte på. De ropte, gråt og så sjokkerte ut, forteller passasjer Clare Askew til Perth Now.

På en leservideo som avisen har publisert, hører man en flyvertinne som hysterisk roper «passengers get down, passengers get down».

– Det var egentlig ingen panikk før kabinpersonalet ble hysteriske og ropte «nødsituasjon, nødsituasjon», forteller Mark Bailey til Perth Now.

En annen passasjer forteller at de ikke fikk noen informasjon før flyet hadde snudd og var på vei tilbake til Perth. Der landet flyet trygt kort tid senere.

Saken fortsetter under innlegget


Beklager
– Jeg tok faktisk opp telefonen min og sendte en melding til familien, som jeg håpet de skulle få. Passasjerer tok farvel med hverandre, det var virkelig opprørende, forteller passasjeren Leah til Nine network.

Ingen passasjerer ble fysisk skadet under hendelsen. Ifølge BBC har Air Asia beklaget hendelsen, samtidig som de sier at sikkerheten alltid kommer først.

«Vi beklager for de ulemper passasjerene har vært utsatt for», heter det fra selskapet.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler